Δημιουργία Εξεταστικού Κέντρου στη Χίο για παιδιά των ΕΠΑΛ με μαθησιακές δυσκολίες ζητά ο κος Π.Μπουγδάνος

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και επιβεβλημένο το δικαίωμα όλων των μαθητών, να συμμετάσχουν σε αυτές ισότιμα αλλά και με ασφάλεια. Δυστυχώς, το πρόβλημα που έχει ανακύψει, μετά την ανακοίνωση των εξεταστικών Κέντρων, μαρτυρά το αντίθετο. Συγκεκριμένα, τα παιδιά των ΕΠΑΛ της Χίου που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, είναι αναγκασμένα να ταξιδέψουν στην Αθήνα, εν μέσω συνθηκών Covid, προκειμένου να έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες
εξετάσεις του 2021 και αυτό γιατί το υπουργείο δεν έχει μεριμνήσει ώστε να οριστεί για αυτές τις περιπτώσεις εξεταστικό Κέντρο στη Χίο. Όπως είναι κατανοητό, η πρακτική αυτή λειτουργεί πολύ επιβαρυντικά για την ψυχολογία των μαθητών, οι οποίοι εκτός από το φυσιολογικό άγχος των εξετάσεων, θα έχουν να διαχειριστούν και άλλες δυσκολίες, αφού θα πρέπει να διακόψουν νωρίτερα την προετοιμασία τους, για να πραγματοποιήσουν τη μετακίνηση στην Αθήνα, γεγονός που προκαλεί επιπρόσθετο βάρος και ταλαιπωρία. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η οικονομική διάσταση του θέματος, ειδικά την περίοδο που διανύουμε. Όπως είναι γνωστό οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν δημιουργήσει αρκετά οικονομικά προβλήματα στον κόσμο και μια τέτοια μετακίνηση θα επιβάρυνε σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το κόστος της μετακίνησης, όπως ξέρετε, είναι πολύ υψηλό αφού εκτός από τα εισιτήρια θα πρέπει να καλυφθεί επίσης και η διαμονή- διατροφή για τις ημέρες παραμονής των μαθητών και των οικογενειών τους στην πρωτεύουσα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών, που η οικονομική τους κατάσταση δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ενός τέτοιου ταξιδιού, γεγονός που θα στερήσει εκ των προτέρων από τα παιδιά, το δικαίωμα να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Κυρία Υπουργέ,
Είμαι σίγουρος ότι δεν θα επιτρέψετε να συμβεί αυτή η αδικία εις βάρος των παιδιών των ΕΠΑΛ με μαθησιακές δυσκολίες της Χίου και θα μεριμνήσετε, έστω και τώρα, για τη δημιουργία ενός εξεταστικού κέντρου στο νησί, προσφέροντάς τους την δυνατότητα να αξιολογηθούν επί ίσης όροις, με τους συνομηλίκους τους των Γενικών Λυκείων.

Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Μπουγδάνος Παντελής

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.