Δημοπρασία για 3 Ξενία και δεκάδες διαμερίσματα

Ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την πώληση ή μίσθωση ακινήτων του Δημοσίου ξεκινά στις 10 Μαΐου η ΕΤΑΔ. Στην ομάδα των ακινήτων που θα διατεθούν περιλαμβάνονται τρία Ξενία (Χίου, Κομοτηνής και Εδεσσας), δύο τουριστικά περίπτερα στους Δελφούς, διαμερίσματα στο Κολωνάκι, στο Μαρούσι και στο κέντρο της Αθήνας, πολυώροφο κτίριο στην Καλλιθέα καθώς και εμπορικά ακίνητα. Οπως ανακοίνωσε χθες η ΕΤΑΔ, οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αξιοποίησης των ακινήτων. Στην ομάδα ακινήτων που θα διατεθούν με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ξεχωρίζουν:

• Το Ξενία Χίου. Κατασκευάστηκε το 1958 και έχει δυναμικότητα 50 κλινών. Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της πόλης της Χίου, κοντά στην παραλία Μπέλα Βίστα. Ενδείκνυται για τη μετατροπή σε boutique hotel λόγω της εξαιρετικής θέσης του.

• Το Ξενία Εδεσσας. Κατασκευάστηκε το 1963 (προσθήκες το 1998) και έχει δυναμικότητα 74 κλινών. Βρίσκεται στην περιοχή «Παράδεισος» της Εδεσσας, κοντά σε μεγάλο αριθμό αξιοθέατων. Διαθέτει υπόλοιπο δόμησης (βρίσκεται σε οικόπεδο 7,9 στρεμ.).

• Το Ξενία Κομοτηνής. Κατασκευάστηκε το 1965 και βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αποτελείται από δύο πτέρυγες και έχει δυναμικότητα 46 κλινών. Βρίσκεται σε οικόπεδο 18 στρεμμάτων, με αποτέλεσμα να έχει σημαντικό υπόλοιπο δόμησης. Στην πόλη υπάρχει έλλειψη ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών.

Επίσης, από τα υπόλοιπα ακίνητα ξεχωρίζουν: διώροφο νεοκλασικό στην οδό Πατρέων στην Πάτρα, δύο τουριστικά περίπτερα στους Δελφούς (στον Αγιο Λουκά και στην Κασταλία Πηγή), διαμερίσματα στην περιοχή Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη, οκτώ διαμερίσματα και δύο μαγαζιά σε πολυκατοικία στην οδό Μιλτιάδου στο Μαρούσι και κτίριο με 23 διαμερίσματα κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ Καλλιθέας, στην οδό Μαλέα. «Η ΕΤΑΔ, διαθέτοντας εξειδικευμένη τεχνογνωσία, έχει διενεργήσει έως σήμερα, είτε για ακίνητα του χαρτοφυλακίου της είτε για ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, δεκάδες ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς e-auction, εξασφαλίζοντας έσοδα άνω των 60 εκατ. ευρώ», καταλήγει η χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.