ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (Συμπληρωματική) του Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδη

 

 

Χίος, 25 Ιουλίου 2022

                               Αριθ. Πρωτ. ΔΗΜΟΥ  ΧΙΟΥ   60802-60806/25-7-2022

Προς τον,

  1. Τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη
  2. Αντιδήμαρχο Χίου κ. Γεώργιο Μπελέγρη
  3. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιων κ. Ιωάννη   Ξενάκη
  4. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών  Δήμου Χίου  κ. Ελευθέριο Παπαλάνη
  5. Επιτροπή Κυκλοφορίας  Δήμου Χίου
  6. Επιτροπή Ποιότητας  Ζωής  Δήμου  Χίου

Θέμα: «Οδός   Εθνικής   Απελευθερώσεως»

 

Σχετ:    1. Η από 18/4/2022  αίτηση-διαμαρτυρία  μου

2.Η από 13/5/2022   αίτηση-διαμαρτυρία μου

  1. Το με αριθ.Πρωτ.40518/20-5-2022 έγγραφό σας
  2. Η από 26/5/2022 αίτηση-διαμαρτυρία μου αριθ. Πρωτ. 42180
  3. Το με αριθ. Πρωτ. 52332/29-6-2022 έγγραφό σας
  4. Η με αριθ. Πρωτ. 54976-54980/ 6-7-2022  αίτηση-διαμαρτυρία μου
  5. Το με αριθ. Πρωτ. 57867/13-7-2022 έγγραφό σας

 

Αναφερόμενος στο υπό στοιχείον (7) σχετικό, συμπληρωματικά παραθέτω τα κατωτέρω:

 

Σφάλετε όταν αναφέρετε ότι «…η μοναδική νόμιμη χρήση…με τον περιφερειακό του.», υπ αριθ. (5) σχετικό. Κυρίως οι προερχόμενοι από Φραγκοβούνι, Μαρουλού ως και από ορισμένες περιοχές του Κάμπου και των Θυμιανών  και κατευθυνόμενοι προς Λευκωνιά για να καλλιεργήσουν τα αγροτεμάχιά τους,  για θαλάσσια λουτρά ή για κάποια αλλή δραστηριότητα  διήρχοντο δια της οδού της «ΕθνικήςΑπελευθερώσεως» στην οποία απαγορεύεται πλέον η διέλευση οχημάτων!

 

Συνεπώς για να αποκατασταθεί η συγκοινωνία στην εν θέματι οδό, λόγω του υφιστάμενου «LOCKDOWN» για οχήματα, κατά την άποψή μου  επιβάλλεται, εκ των πραγμάτων, η άμεση κατασκευή μερίμνη σας ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑΣ που να ενώνει την επαρχιακή οδό Χίου-όρμου Καρφά με το βόρειο τμήμα της οδού «Εθνικής Απελευθερώσεως» ή εναλλακτικά η κατασκευή ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ.

 

Το να αναφέρετε ότι « Θεωρούμε ότι ….εν θέματι οδού…»-οδός Εθνικής Απελευθερώσεως-,  υπ’ αριθ. (5) σχετικό, δεδομένου ότι στην εν λόγω οδό αποδεδειγμένα ουδέποτε συνέβη θανατηφόρο τροχαίο ή κάποιος τραυματισμός, αναμφίβολα  συνιστά  υπερβολή.

 

Επι τη ευκαιρία προτείνω να μελετηθεί η τοποθέτηση σήμανσης στο σημείο που η οδός της «Εθνικής Απελευθερώσεως» διασχίζει τον περιφερειακό του Καρφά, ούτως ώστε οι πεζοί οι προερχόμενοι από την οδό «Εθνικής Απελευθερώσεως» να διασχίζουν με ασφάλεια το οδόστρωμα του περιφερειακού του Καρφά, εισερχόμενοι στο βόρειο τμήμα της οδού «Εθνικής  Απελευθερώσεως» που συνεχίζει και καταλήγει  στη θάλασσα.

 

Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.

 

Εν αναμονή ενημέρωσής μου περί: α) της ημερομηνίας συνεδρίασης της Επιτροπής Κυκλοφορίας, οπότε και θα συζητηθεί το εν λόγω  θέμα και β) των  πεπραγμένων της περί αυτού.

 

 

Διατελώ με τιμή,

Μιχάηλ Αλ. Ξυλοπόδης

Υ.Γ.1  Η  δημοτική οδός της «Εθνικής Απελευθερώσεως» αρχίζει από την επαρχιακή οδό Χίου – όρμου Καρφά, και καταλήγει στη θάλασσα της Λευκωνιάς. Η κατασκευή του περιφερειακού του Καρφά, είχε ως αποτέλεσμα το οδόστρωμα του περιφερειακού του Καρφά να «χωρίσει» την οδό της «Εθνικής Απελευθερώσεως» σε δύο τμήματα: το πρώτο- το νότιο-μεταξύ της επαρχιακής οδού  Χίου – όρμου Καρφά και του περιφερειακού του Καρφά, στο οποίο, ως γνωστόν, από τον Απρίλιο ε.έ. απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων. Και στο δεύτερο -το βόρειο- μεταξύ του οδοστρώματος του περιφερειακού του Καρφά και της θάλασσας της Λευκωνιάς.

 

 

Υ.Γ.2     Προ 20ετίας περίπου αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας μου  απαλλοτριώθηκε από τη ΔΕΗ στη Λευκωνια, όπου στεγάζονται οι εργοστασιακές της εγκαταστάσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.