ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST

 

 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ, ΥΓΕΙΑΣ κ. ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κα ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. Α΄ ΒΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ Κ.ΛΠ.) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST.

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2022

Κυρία και κύριοι Υπουργοί,

Με το άνοιγμα των Σχολείων αναδείχθηκε μια σειρά λαθών, προχειρότητα και εν τέλει ανικανότητα εκ μέρους των αρμοδίων Υπουργείων και συνολικά της κυβέρνησης να διαχειριστούν και να περιορίσουν τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού (COVID-19).

Ενώ οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού επέδειξαν σοβαρότητα, και με υποδειγματικό τρόπο και αυταπάρνηση, θέτοντας σε πολλές περιπτώσεις την δική τους υγεία σε κίνδυνο, ανταποκρίθηκαν στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, η κυβέρνηση αδιαφόρησε για την Υγιεινή και Ασφάλεια στα σχολεία και άφησε υπαλλήλους και μαθητές εκτεθειμένους στον κορωνοϊό. Κι αυτό την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και χιλιάδες νεκρούς.

Απέκλεισε η κυβέρνηση από την πλατφόρμα διάθεσης δωρεάν SELF TEST τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, που έχουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των Σχολείων, όπως τις Σχολικές Καθαρίστριες, τους Σχολικούς Φύλακες και το προσωπικό συντήρησης των Σχολικών Μονάδων.

Δεν μπορεί μετά από δύο (2) ολόκληρα χρόνια και για δεύτερη φορά να… ξεχνάει η κυβέρνηση το προσωπικό που διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων. Τα σχολεία δεν έχουν μόνο μαθητές και εκπαιδευτικούς και για να λειτουργήσουν πρέπει να έχουν καθαριότητα, φύλαξη και συντήρηση.

Σας καλούμε άμεσα να ενεργήσετε προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα από τα αρμόδια Υπουργεία, να ανοίξει η πλατφόρμα και να δοθεί η δυνατότητα διάθεσης δωρεάν διαγνωστικών SELF TEST στις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων.

Σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού στις Σχολικές Μονάδες.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

  Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν.  Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                     Βασίλης Πετρόπουλος

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.