Δικαίωση για τον Ν. Γεωργούλη και Ν. Κατσαράκη

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, ο πρώην εκδότης της εφημερίδας “Πολίτης”, Νίκος Κατσαράκης και ο πρώην διευθυντής, Νίκος Γεωργούλης κλήθηκαν στη αίθουσα του Δικαστηρίου, στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μήνυση που κατέθεσαν προς αυτούς, ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής για δυο δημοσιεύματα της εφημερίδας “Πολίτης” με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Χίου μετά την πολύωρη διαδικασία έκρινε αθώους τους  2 κατηγορουμένους για το ένα δημοσίευμα (της 22.9.2017), ενώ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή, για το δεύτερο δημοσίευμα (της 12/9/2017).

Είναι απαράδεκτο να φτάνουν στις αίθουσες των Δικαστηρίων αιρετοί και δημοσιογράφοι. Θα έπρεπε στις μικρές κοινωνίες όπως τη Χίο, οι αιρετοί «άρχοντες» να μην οδηγούν τους δημοσιογράφους στην αίθουσα του Δικαστηρίου και να μην επιβαρύνουν τα Μ.Μ.Ε. με επιπλέον έξοδα, αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι συνεχίζουν να λειτουργούν, όχι για το κέρδος, αλλά για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Υπηρετούν την ενημέρωση, την αλήθεια, για τους Αιγαιοπελαγίτες, αλλά και υποστηρίζουν τα συμφέροντα της περιοχής μας.
Είναι εφικτό μέσω διαλόγου οι παρεξηγήσεις και τα λάθη να επιλυθούν χωρίς να φτάνουν τέτοιες υποθέσεις στις αίθουσες των Δικαστηρίων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.