ΔΟΚΙΜΙΟ. ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΕΠΙΒΟΛΗ Γράφει ο Κώστας Λιάκος.

 

Τραγικά ελλείμματα πίστεως και Δικαίου σαν να κυριαρχούν.

Η παγκόσμια επιβολή μιάς σύγχρονης κυριαρχίας, καθημερινά ξεχύνεται ακάθεκτη• μιά που κάθε οχυρό, κάθε αντίβαρο ισορροπίας, φαντάζουν τώρα για όσους λίγους, καλούς, ισορροπημένους, εκλεκτούς με νοσταλγία• αφού η επιστροφή τους είναι για την ώρα, επώδυνη χίμαιρα.

“Μιά θεϊκή παρέμβαση ας ήτανε να γίνει Δίκαιας τιμωρίας, σε ό,τι μέχρι τώρα ανενδοίαστα, αδιάντροπα εξακολουθεί να επικρατεί”. Είναι μιά σκέψη κάτω από μιά ασφυκτική, εξωφρενική πίεση, που όμοια της δεν υπήρξε• τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες.

Το έλλειμμα πίστεως που αναφέρθηκε στην αρχή και που σήμερα ταλανίζει όσους εξακολουθούν, Άνθρωποι “παράλογοι” μιάς ανεπίστρεπτης, κυνηγημένης εποχής να μένουν• δίχως διάθεση προσαρμογής σε ένα αναμφισβήτητο… “Σήμερα”, μαρτυρά την ακλόνητη Αλήθεια! Είναι αυτή που κάποτε εξέφρασε ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του κόσμου. Ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. “Όταν δεν υπάρχει Θεός, όλα επιτρέπονται”.

Στην προκειμένη – εδώ – περίπτωση, ο ανελέητος, είτε με πλάγιο, είτε και με χονδροειδή τρόπο αδιάκοπος βομβαρδισμός ψεμμάτων και μόνο, ηδονικά αποδεκτός από την νοσηρή μάζα, κάτι θυμίζει από την εποχή του Γκαίμπελς… Και που αλίμονο, ως τώρα, όλο και “κάτι μένει”.

Κώστας Λιάκος. .

Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρίας Κορινθίων Συγγραφέων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.