Δυστυχώς ο Χάρος βγήκε παγανιά και θερίζει την δική μας την γενιά!

Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα μόλις σήμερα 6 Απριλίου 2021 εορτή του Αγίου Ευτυχίου και Ευτυχίας ότι έφυγε πρίν 15 μέρες για το μεγάλο ταξίδι της Αιωνιότητας και η πρώτη συμμαθήτρια μας η ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΛ…………..ενώ έχουν προηγηθεί οκτώ αγόρια με τελευταία απώλεια στις 2 Μαρτίου του κολλητού μου φίλου Θέμη Ζυμαράκη και με πόνο στην ψυχή και την καρδιά μου έχω ηθική υποχρέωση να στείλω τον τελευταίο ασπασμό στην πρώτη από τις κοπέλες της τάξης μας που έφυγε για το ταξίδι δίχως γυρισμό πού δυστυχώς εγώ τουλάχιστον έχω να την δω από τότε αν και πάντοτε παραμένω στην Χίο!
Μαθητικά χρόνια αξέχαστες αναμνήσεις από τα θρανία της τάξεως πού αποφοιτήσαμε το 1965 από τις διάφορες εκδηλώσεις όπως γινότανε τότε στο τέλος της χρονιάς με γυμναστικές επιδείξεις, χορούς και αγωνίσματα όπως φαίνεται ολοκάθαρα στις φωτογραφίες μαζί με τον αξέχαστο και αξιαγάπητο Αθανάσιο Τσιλίμη και μέσα στο Στάδιο της Χίου δίπλα στην Εμπορική Σχολή!
Για τους συμμαθητές και συμμαθήτριες μου στις φωτογραφίες υπάρχει και η φυσιογνωμία της ΑΣΠΑΣΙΑΣ που για θέμα προσωπικών δεδομένων δεν αναφέρω το επίθετο της σεβόμενος την οικογένειά της στην οποία απευθύνω τα θερμά συλλαλητήρια τόσο τα δικά μου αλλά και εκ μέρους όλων των συμμαθητριών και συμμαθητών της τάξεως μας που τότε αλλά και σήμερα ακόμη συνεχίζουμε να είμαστε σαν πραγματικά αδέλφια γιατί ποτέ τα έξι χρόνια που βρεθήκαμε στα ίδια θρανία στην ίδια τάξη δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαράθεση!
Δυστυχώς από σαράντα που είμαστε μετά και την τελευταία απώλεια μείναμε (31) τριάντα ένα μόνο και πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την Υγεία μας γιατί φαίνεται ότι ο Χάρος μας έβαλε στο μάτι!
ΑΙΩΝΙΑ η ΜΝΗΜΗ τόσο της ΑΣΠΑΣΙΑΣ αλλά και όλων των συμμαθητών μας που έχουν ταξιδέψει το τελευταίο ταξίδι!
Χίος, 6 Απριλίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.