Δωρεάν σεμινάρια Α΄ βοηθειών για τη σωστή λειτουργία του Εξωτερικού Απινιδωτή

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Χίου είχε προβεί στην τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AED) σε διάφορα περιφερειακά και κεντρικά σημεία του Δήμου μας (σε υπηρεσίες και σε λοιπούς κοινόχρηστους χώρους), προκειμένου να αντιμετωπίζονται έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά.  Ο Αντιδήμαρχος Υγείας- Παιδείας – Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Χίου κ. Γεώργιος Πατεριμός, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο , το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χίου και το ΕΚΑΒ Χίου, με σεβασμό και ενεργό ενδιαφέρον απέναντι στον κάθε συμπολίτη μας, προχώρησαν στον έλεγχο και τη συντήρηση των απινιδωτών που είναι τοποθετημένοι στους παρακάτω χώρους και βρίσκονται σε ενεργή λειτουργία:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ (ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ (ΚΛΕΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ), ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΙΟΥ, ΚΕΠ ΧΙΟΥ, ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ (ΚΛΕΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΕΙΟΥ), ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ,ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΠΥΡΟΣ (ΚΛΕΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΠΥΡΟΣ), ΦΑΡΚΑΙΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΧΙΟΥ, ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ, και στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ.

Στο πλαίσιο αυτό το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χίου σε συνεργασία με το παράρτημα εκπαίδευσης Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ Χίου πρόκειται να διοργανώσει μέσα στο επόμενο διάστημα μια σειρά από δωρεάν πιστοποιημένα σεμινάρια Α΄ βοηθειών και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED), ξεκινώντας αρχικά με τους υπάλληλους του Δήμου μας ως άμεσα εμπλεκόμενους με τους περισσότερους χώρους τοποθέτησης των απινιδωτών και στην συνέχεια σε πολίτες που βρίσκονται κοντά σε αυτούς.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.