Δύο ξενοδοχιακές μονάδες στο Βόρειο Αιγαίο στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει δύο ξενοδοχιακές μονάδες στο Βόρειο Αιγαίο, μετά την δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών των αποτελεσμάτων των ερευνών Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε όλη τη χώρα για το 2018.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, οι Επιχειρησιακές Διευθύνσεις Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και Μακεδονίας ολοκλήρωσαν – εντός του έτους 2018 – μεγάλο αριθμό υποθέσεων που σχετίζονται με την αποκάλυψη εστιών διαφθοράς και μεγάλων οικονομικών εγκλημάτων.

Μέσα στις σημαντικότερες (με ποσά άνω των 300.000 ευρώ) περιπτώσεις ελέγχων βρίσκονται και δύο ξενοδοχειακές μονάδες στο βόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται στην πρώτη περίπτωση για ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί του Βορείου Αιγαίου που έλαβε επιδότηση πλέον των 2.000.000 €, προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί του Βορείου Αιγαίου που έλαβε επιδότηση πλέον των 900.000,00 €, προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της.

Και στις δυο περιπτώσεις διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης και ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.