Δύο συλλογές γεφυρών τύπου Belley με συνοδεία οχημάτων και τεχνικό προσωπικό στην Κρήτη

Με πλοίο της γραμμής μεταφέρονται στα Χανιά δύο συλλογές γεφυρών τύπου Belley με συνοδεία οχήματα και τεχνικό προσωπικό.

Και ο ελληνικός Στρατός στο πόδι για να συνδράμει στην πληγείσα Κρήτη από τη σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, και μετά από εντολή του υπουργού Ευάγγελου Αποστολάκη, διέθεσαν προσωπικό και μέσα για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Η Δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη:

«Ήρθα σήμερα, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ώστε να βοηθήσουμε την Περιφέρεια, να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε από τις ζημιές που έχουν προκύψει. Έχω εικόνα από τους δικούς μου μηχανικούς και από την Περιφέρεια, και από τον Περιφερειάρχη τον κ. Αρναουτάκη με τον οποίο και έχω μιλήσει, και με τον κ. Σπίρτζη. Απλά θα δούμε πως θα στήσουμε τώρα το επιτελείο. Ήδη από σήμερα το πρωί φορτώσαμε δύο γέφυρες Belley, είναι ήδη στον Πλατανιά και από αύριο το πρωί αισιοδοξούμε ότι θα ξεκινήσουμε τις αποκαταστάσεις, να τοποθετηθεί η πρώτη γέφυρα και θα δούμε στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια πως μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να συνδράμουμε στην αποκατάσταση της επικοινωνίας των χωριών της Δυτικής Κρήτης, γιατί από ότι βλέπουμε έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά.

Ελπίζουμε ότι πολύ γρήγορα θα τα καταφέρουμε».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Αποστολάκη που θα τοποθετηθούν οι δύο πρώτες γέφυρες που ήδη στάλθηκαν στα Χανιά;

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Η πρώτη γέφυρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μηχανικών, καταλαβαίνω ότι θα τοποθετηθεί στον Πλατανιά και στη συνέχεια θα δούμε που αλλού. Εμείς έχουμε άλλες δύο γέφυρες έτοιμες στην Αθήνα έτοιμες να φορτωθούν. Ξεκινώντας λοιπόν με την πρώτη θα δούμε στη συνέχεια που αλλού μπορούμε να επέμβουμε, ούτως ώστε όσο γίνεται πιο γρήγορα να γίνει η αποκατάσταση.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ εκτός από τις γέφυρες, γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες ζημιές στις υποδομές στην ενδοχώρα του νομού, ο Στρατός εκεί μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών;

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Εμείς ανεξάρτητα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πρέπει να δούμε τι θέλει η Περιφέρεια, τι ενίσχυση χρειάζεται σε σχέση με τις υποδομές που εδώ υπάρχουν, όπου χρειάζεται ενίσχυση, όπου μπορούμε βεβαίως και θα συνδράμουμε, αυτός είναι ο σκοπός που κατέβηκα κάτω, να αποκτήσω μία εικόνα πως μπορούμε να βοηθήσουμε σε συνεργασία και με το Υπ. Υποδομών, τον κ. Σπίρτζη.

Από ότι βλέπετε πολύ γρήγορα αντέδρασε ο μηχανισμός. Ήδη από το πρωί, σας είπα όλη τη νύχτα δουλεύαμε να καταφέρουμε να ετοιμάσουμε τις γέφυρες και έξι η ώρα το πρωί με το που έφυγε το πλοίο ήταν μέσα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Με βάση την εμπειρία του Τεχνικού κ. Υπουργέ σε πόσες μέρες τοποθετείται η γέφυρα, περίπου;

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Από ότι μου έχουν πει οι μηχανικοί χρειάζεται, στην καλύτερη περίπτωση, δυόμιση με τρείς ημέρες, δηλαδή αν υπάρχουν υποδομές μπορούμε να πατήσουμε, αν έχουν παραμείνει τα υπόβαθρα, σε δύο-τρεις μέρες θα γίνει.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Και κάτι τελευταίο, η διάσταση της γέφυρας για να καταλάβει και ο κόσμος.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Οι γέφυρες που μπορούμε να τοποθετήσουμε εμείς είναι μέχρι 35 μέτρα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Είναι μία προσωρινή λύση φαντάζομαι;

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Ναι προσωρινή, ασφαλής όμως, δεν υπάρχει θέμα. Επικοινωνεί, περνάνε αυτοκίνητα, περνάνε λεωφορεία και αρκετά βαριά οχήματα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μονής κυκλοφορίας ή διπλής κυκλοφορίας;

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Θα είναι μονής σε πρώτη φάση για μεγάλα οχήματα και διπλής για μικρά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.