Είναι εντάξει να δίνετε στον σκύλο σας παγάκια για να τον δροσίσει;

Η ζέστη αυτών των ημερών είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους τετράποδους φίλους μας. Είναι υγιές να βάζουμε μερικά παγάκια στο μπολ τους για να τους αφήσουμε να βρουν κάποια ανακούφιση στη ζέστη;

Τα ζώα είναι τόσο ευαίσθητα όσο και στις αλλαγές της θερμοκρασίας και η ζέστη που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργεί επίσης πίεση στην υγεία τους. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε στα σκυλιά μας κάποια ανακούφιση από τη ζέστη, όπως μια ωραία βόλτα νωρίς το πρωί ή ακόμα και αργά το βράδυ.

Ακόμα και λίγος πάγος μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση των σκύλων μας: μπορούμε να παγώσουμε τα αγαπημένα του μασώμενα παιχνίδια στην κατάψυξη, ή ακόμα και το μπολ με νερό πριν από τη χρήση, ή ακόμη και να προσθέσουμε μερικά παγάκια στο νερό που πίνει, χωρίς αυτό να έχει ιδιαίτερες αντενδείξεις στην υγεία του. Οι κίνδυνοι για την οδοντοφυΐα που σχετίζονται με το μάσημα σκληρού πάγου είναι πολύ χαμηλοί.

Εάν το ζώο, ωστόσο, έχει τα τυπικά συμπτώματα θερμοπληξίας (ναυτία, έμετος, δυσκολία στην αναπνοή, αργές και ασυντόνιστες κινήσεις), ο πάγος πρέπει να αποφεύγεται απολύτως και συνιστάται να πάτε το σκυλί σε κτηνιατρικό κέντρο για ελέγχους.

Ωστόσο, τα παγάκια πρέπει να είναι ανάλογα του μεγέθους του σκύλου: για παράδειγμα, ένα μικρό σκυλί δεν πρέπει να λαμβάνει πολύ μεγάλους κύβους που μπορούν να τον πνίξουν, αλλά μπορείτε να επιλέξετε θρυμματισμένους κύβους ή ακόμη και θρυμματισμένο πάγο, για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ασφυξίας.

Ως εναλλακτική λύση στον πάγο, μπορούμε να παγώσουμε φέτες μήλου ή καρότου: αντιπροσωπεύουν ένα φρέσκο ​​και υγιεινό σνακ για να αναζωογονήσει το σκυλί μας. Ή μπορούμε να καλύψουμε τον γούνινο φίλο μας (ειδικά αν είναι κουτάβι) με μια πετσέτα βρεγμένη με κρύο νερό (αλλά όχι για πολύ) και να τον «απελευθερώσουμε» μόλις στεγνώσει το πανί. Τέλος, μπορούμε να προσπαθήσουμε να ψεκάσουμε τη γούνα του κατοικίδιου ζώου μας με κρύο νερό χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα, αλλά προσέξτε: δεν αρέσει σε όλα τα σκυλιά αυτή η θεραπεία (μερικοί το φοβούνται!) – οπότε είναι καλύτερα να δοκιμάσετε πρώτα στα πόδια του και να το παρατηρήσετε πριν προχωρήσετε στον ψεκασμό του νερού στο υπόλοιπο σώμα του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.