ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΜΚΔΗΦ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΧΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 24/6/2022 το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδα ΑμεΑ «ΓΕΦΥΡΑ» του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, που στεγάζεται σε τμήμα του Οίκου Αγάπης, στο Νεχώρι, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου-Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο.

Το ΜΚΔΗΦ ΑμεΑ «Η ΓΕΦΥΡΑ» του ΠΣΑμεΑ, λειτουργεί από τον Οκτώβριο 2021 και φιλοξενεί άτομα με αναπηρία, ηλικίας από 18 ετών και άνω. Παρέχει υπηρεσίες φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής στους ωφελούμενους και στις οικογένειές τους. Γίνεται επίσης μεταφορά των ωφελούμενων από και προς το Κέντρο. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Σκοπός του ΜΚΔΗΦ ΑμεΑ « Η ΓΕΦΥΡΑ» είναι, η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία με το κοινωνικό σύνολο και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Ευχαριστούμε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος  ευλόγησε την «ΓΕΦΥΡΑ» και με Πατρικό ενδιαφέρον ενημερώθηκε για την λειτουργία και το Πρόγραμμα.

Κορυφαία πράξη ήταν η σύνδεση της επωνυμίας «Η ΓΕΦΥΡΑ», με την Γεφυροποιό Μητέρα όλων μας την Παναγία, η οποία ενώνει ως ΓΕΦΥΡΑ εμάς με τον Ουράνιο Πατέρα μας, ενώ προσέφερε μια Εικόνα της Παναγίας με τον Μονογενή Υιό Της, σύμβολο της Μητρικής Προστασίας.

Το Δ.Σ. του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία προσπαθεί για τη υλοποίηση προγραμμάτων που θα υποστηρίζουν δια βίου όσα άτομα με αναπηρία το χρειάζονται και καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και που υποχρεούται να έχει, αποδίδοντας σε όλους τους πολίτες ισονομία και ισοτιμία!!

 

 

Το ΔΣ

του Π.Σ.Α.μεΑ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.