Εγκληματική καθυστέρηση υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου  

 

Το πρόβλημα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στο νησί μας καυτηριάζει με επιστολή του το Εργατικό Κέντρο με αφορμή το λιποθυμικό επεισόδιο του δημοτικού συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου και την αδυναμία μεταφοράς του στο Σκυλίτσειο από το ΕΚΑΒ.

Αναλυτικά η επιστολή του Εργατικού Κέντρου αναφέρει:

“Δυστυχώς για μια ακόμα φορά γίναμε στο ίδιο έργο θεατές. Το βράδυ της Τετάρτης 07/06/2023 κατά τη διεξαγωγή Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικός σύμβουλος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και υπήρξε ανάγκη μεταφοράς του στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο καθώς βρισκόταν σε άλλο περιστατικό εκτός της πόλεως της Χίου.

Ερχόμαστε ακόμα μια φορά αντιμέτωποι με τις φρούδες υποσχέσεις, και τις επιπτώσεις τους, που τόσα χρόνια ακούμε για την στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Χίο. Η κατάσταση δυστυχώς παραμένει η ίδια. Έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα στο παρελθόν, ας μη θρηνήσουμε άλλα. Τραγικό παράδειγμα το συμβάν στην Κω που μια γυναίκα κατέληξε περιμένοντας άδικα το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο για όλο το νησί.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου, έχει επανειλημμένως στείλει επιστολές σε αρμόδιους φορείς και Υπουργεία χωρίς καμία απάντηση και χωρίς καμία λύση.

Νησί 50 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων να έχει ένα ασθενοφόρο, είναι μαθηματικά, λογικά, κοινωνικά άτοπο. Απαιτούμε λύση εδώ και τώρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση και μόνιμη λύση στελέχωσης του ΕΚΑΒ και κάθε δομής υγείας στο νησί μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ έργα και όχι υποσχέσεις

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.”, καταλήγει η επιστολή.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.