Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρο Βενιάμη

Με ιδιαίτερη μνεία στη σημαντική συμβολή του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη στελέχωση του ελληνικού ναυτιλιακού κλάδου με επιστημονικό δυναμικό υψηλής στάθμης, ξεκίνησε την ομιλία του προς τους νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, συγχαίροντάς τους για την επιλογή να ακολουθήσουν ναυτιλιακές σπουδές στη μητρόπολη της ελληνικής ναυτιλίας. Ανέφερε δε ότι το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα διατήρησης της παγκόσμιας πρωτοπορίας της ελληνόκτητης ναυτιλίας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής των νέων μεταπτυχιακών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, πιστοποιώντας τους ισχυρούς δεσμούς του Τμήματος με την ναυτιλιακή βιομηχανία.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, ο κ. Θ. Βενιάμης  ανέπτυξε το θέμα «Ελληνική ναυτιλία: προοπτικές και προκλήσεις». Μεταξύ άλλων, ανέφερε τους παράγοντες του ηγετικού ρόλου της ελληνόκτητης ναυτιλίας, τις ρίζες της Χιώτικης παράδοσης, τις προκλήσεις που προκύπτουν από πρόσφατες θεσμικές αλλαγές διεθνώς και τις δεξιότητες του κλάδου να αξιοποιεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές.

Παρόντες ήταν πολυάριθμοι επιφανείς εκπρόσωποι της πολιτικής και της τοπικής κοινωνίας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Χίου κ. Μ. Βουρνούς. Μετά το πέρας της ομιλίας, ο κ. Θ. Βενιάμης απάντησε στις πολυάριθμες ερωτήσεις των φοιτητών, μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας και πολιτών από την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο ζωντανής συζήτησης που συντόνισε ο Πρόεδρος του ΤΝΕΥ κ. Σ. Κάπρος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.