Εκπαιδευτικά σεμινάρια αντισεισμικής Προστασίας στα σχολεία του νησιού

Tο Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) διοργανώνει εκ νέου τα εκπαιδευτικά σεμινάρια αντισεισμικής Προστασίας, τα οποία είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11-3-2020 -ΦΕΚ 55/Α/11-3-2020 (περί αναβολής των συνεδριακών εκδηλώσεων) και τα οποία είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα 11 –12/3/2020.

Θα πραγματοποιηθούν κατ’ ιδίαν ενημερωτικές συναντήσεις σε Παιδικούς Σταθμούς της Χίου με θέμα «Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου» την Πέμπτη 10/09/2020 και διοργάνωση εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικών σεμιναρίων αντισεισμικής προστασίας με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της Χίου την Παρασκευή 11/09/2020, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

 

Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στους Παιδικούς Σταθμούς

(Σύνταξη Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας)

 

Η Δρ Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος, Προϊστ. Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Μανδάλα Παναγιώτη  θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους υπεύθυνους σύνταξης σχεδίων έκτακτης ανάγκης των παιδικών σταθμών, ακολουθώντας πάντα το πρωτόκολλο για τα μέτρα αυτοπροστασίας για τον COVID-19.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Σεμινάρια μέσω τηλεδιάσκεψης με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-presence (https://www.epresence.gov.gr/), στα πλαίσια της λήψης μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του COVID -19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του

09:15 – 09:30

 

 

Προσέλευση – Χαιρετισμοί

09:30 – 12:30

1ο

Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Εκπαιδευτικές Μονάδες

ΔΗΜΟΤΙΚΑ – ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ – ΙΕΚ – ΣΧΟΛΕΣ ΟΑΕΔ – ΑΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ – ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

(Σύνταξη Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας)

 

Δρ Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος, Προϊστ. Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

12:30 – 15:30

2ο

Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στα Νηπιαγωγεία

 

Δρ Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος, Προϊστ. Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, από τις ΑΕΝ, τα ΙΕΚ Χίου, τον ΟΑΕΔ Χίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την 96 ΑΔΤΕ και όλοι οι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των Σχολικών Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης. Το 2ο  σεμινάριο απευθύνεται σε Νηπιαγωγούς και σε εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς του Νομού Χίου.  Υπάρχει και η δυνατότητα δια ζώσης παρακολούθησης για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών (τηρείται λίστα προτεραιότητας).

Την επιμέλεια, οργάνωση και τεχνική υποστήριξη έχουν οι υπάλληλοι του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χίου  κ.Βορριάς Νικόλαος και κ. Ουρανία Τώρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.