Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις για το Fuel Pass και το επίδομα της βενζίνης – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιο είναι το ποσό της ενίσχυσης;

 

Έως τις 10 Ιουνίου θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης για Fuel Pass, σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ που εκδόθηκε. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα αίτηση, καλούνται να βιαστούν, διαφορετικά θα χάσουν την επιδότηση.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στο τι μέλλει γενέσθαι και πώς θα μπορέσει να δοθεί νέα χείρα βοηθείας στους καταναλωτές ώστε να απορροφηθεί μέρος από το το αυξημένο κόστος των καυσίμων.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Fuel Pass;

Δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων είναι κάθε φυσικό πρόσωπο (συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών) που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, με σκοπό την συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. 

Σημειώνεται ότι κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο. Αρκεί να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη).

Πώς εκδίδω το Fuel Pass;

Οι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η  «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους. Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Πηγή: carandmotor.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.