Ελίζα Βόζεμπεργκ στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού:  Κερδίζει έδαφος η θέση του Πρωθυπουργού για ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού  

Με μεγάλη πλειοψηφία υιοθετήθηκαν σήμερα στην έκθεση για τον βιώσιμο τουρισμό από την Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι τροπολογίες της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, μέλους της εν λόγω Επιτροπής καθώς και της Ειδικής Ομάδας Δράσης του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα Τουρισμού.

Η κυρία Βόζεμπεργκ, μεταξύ άλλων, εισηγήθηκε και πέτυχε να ενταχθεί στο τελικό κείμενο της έκθεσης η πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού για τη δημιουργία ενός κοινού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία και θα οδηγήσει στην επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας και της κανονικότητας στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού.

Επιπλέον, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κάλεσε την Κομισιόν να στηρίξει ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την περίοδο 2020-2024, που να απευθύνονται στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να συνδράμει στις προσπάθειες των κρατών μελών για οικονομική τόνωση του τουρισμού και των μεταφορών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των πτωχεύσεων και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από την Επιτροπή την περαιτέρω ενίσχυση και παράταση του προγράμματος SURE έως το τέλος του 2022, υπό το πρίσμα των κοινωνικοοικονομικών δυσκολιών των κρατών μελών.

Παράλληλα, η κυρία Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να προβλέπεται ξεχωριστή χρηματοδότηση για τον τουρισμό από το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027. Τέλος, επισήμαινε ότι θα πρέπει να ενταχθεί ο τομέας αυτός ως αυτοτελής στόχος στους Κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για μια αποτελεσματική μακροπρόθεσμη στρατηγική της ΕΕ για τον τουρισμό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.