Εμβολιασμός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για άτομα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου

 

Ανοίγει σταδιακά από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 19 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για Covid-19, για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών. Αφορά 800.000 πολίτες.

Το άνοιγμα της συγκεκριμένης ομάδας θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εμβολιάζονται, πολίτες άνω των 60 ετών, με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Σημειώνεται την Τετάρτη 21 Απριλίου, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59.

Ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 50-54.

Ο προγραμματισμός του ραντεβού εμβολιασμού γίνεται με τους εξής τρόπους:

Εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS) από το 13034, απευθείας από τους πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, σε ΚΕΠ ή φαρμακείο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.