Εμπόδιο στα σχέδια του ΥΠΕΝ η Λαγκάδα

Στην κάτωθι ανακοίνωσή της η Τοπική Κοινότητα Λαγκάδας, έπειτα από συμβούλιο που συγκάλεσε, δήλωσε την ηχηρή άρνησή της στην εξόρυξη κοιτασμάτων του Αντιμονίου, θέτοντας έτσι εμπόδιο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από μέρους της, να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια. Όπως δηλώνεται έπειτα από το συμβούλιο:

“Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην εξόρυξη του αντιμονίου στη Β/Δ Χίο με τη συγκατάθεση τόσο της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής όσο και της Περιφέρειας. Όλοι οι παραπάνω είναι στην υπηρεσία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων παγκόσμιας εμβέλειας που έχουν βάλει στο μάτι τον ορυκτό πλούτο του νησιού μας.

Η τιμή αυτού του πολύ σπάνιου ορυκτού βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, οπότε θυμήθηκαν τα παρατημένα μεταλλεία του Μποδοσάκη και επιχειρούν να ρημάξουν την περιοχή με στόχο το κέρδος, όχι του λαού, αλλά μιας χούφτας καπιταλιστών που θα σκορπίσουν το θάνατο, την ερημοποίηση και οι φρούδες ελπίδες για αναβάθμιση της περιοχής είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Αντί να εκμεταλλευτούν τα ιαματικά λουτρά, το παρθένο περιβάλλον και να μάθουν τις νέες γενιές το πώς οι καπιταλιστές ερημώνουν περιοχές, όταν πάψει το κέρδος (βλέπε τι άφησε ο Μποδοσάκης) επιχειρούν να ξαναστήσουν μια απίστευτη περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Όμως ο συνειδητοποιημένος λαός της Χίου θα αγωνιστεί για να ματαιώσει τα σχέδια τους. Απέναντι στο κέρδος των επιχειρηματιών βάζουμε τις ζωές μας που είναι πολύτιμες και δεν εξαγοράζονται.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις