ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Η πρώτη πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για αύριο Κυριακή 21 Μαρτίου 2021. Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις υπόλοιπες περιοχές, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια, θερμοκρασία σε άνοδο στα κεντρικά, δυτικά και νότια.

Aναλυτική πρόγνωση για αύριο Κυριακή 21 Μαρτίου 2021:

Για την Κυριακή 20 Μαρτίου 2021 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.

ΕΜΥ Καιρός: Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Νότιο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και πρόσκαιρα μετά το απόγευμα στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση .

ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ : Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 5 βαθμούς), 9 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 9 έως 18 βαθμούς), 13 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 26 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.