Ενέργειες ΥΝΑΝΠ για την πρόληψη, προστασία και περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19

 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τις πρώτες κιόλας μέρες εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, με εντολή του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, αρχικά της καταγραφής των αποθεμάτων αλλά και της χαρτογράφησης των αναγκών υγειονομικού υλικού σε όλο το πεδίο ευθύνης του και εν συνεχεία στην κάλυψή τους, σε τρεις φάσεις.
Κατά την πρώτη φάση, από το αποθεματικό υγειονομικού υλικού του Υπουργείου, διανεμήθηκαν στις 9 Περιφερειακές Διοικήσεις Λιμενικού Σώματος της επικράτειας με σκοπό την αναδιανομή τους σε Λιμεναρχεία και ΑΕΝ, συνολικά:
-120 κουτιά γάντια
-400 κουτιά χειρουργικές μάσκες

Κατά τη δεύτερη φάση και με την καθοριστική βοήθεια της COSCO/ΟΛΠ Α.Ε, διανεμήθηκαν στις 9 Περιφερειακές Διοικήσεις Λιμενικού Σώματος της επικράτειας με σκοπό την αναδιανομή τους σε Λιμεναρχεία και ΑΕΝ αλλά και στα Πλοία Ανοιχτής Θαλάσσης συνολικά:
-478 στολές προστασίας
-81 κουτιά γάντια
-380 κουτιά γυαλιά

Η 3η φάση κατά την οποία διασφαλίζεται η επάρκεια πόρων για τις προμήθειες υγειονομικού υλικού αλλά και υλικών καθαριότητας είναι σε εξέλιξη και αφορά την προμήθεια:
– 80.000 χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης
– 100.000 γάντια μίας χρήσης
– 5.000 φιάλες αντισηπτικών 1 λίτρο
– 5.000 στολές ειδικής προστασίας
– 5.000 μάσκες ειδικής προστασίας τύπου FFp2
– 5.000 προστατευτικά ιατρικά γυαλιά
– 5.000 αδιάβροχες στολές χειρουργείου

Εξάλλου την περασμένη Κυριακή 22/3/2020 πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλα τα κτίρια του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (κεντρικό και περιφερειακά), μέτρο που θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Παράλληλα, όλες οι Λιμενικές Αρχές με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, θα προχωρήσουν σε απολύμανση κτιρίων αλλά και μέσων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.