Ενημέρωση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στις δομές   

 

Οι διοικητές των δομών φιλοξενίας σε όλη τη χώρα ήταν και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές και την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να πραγματοποιηθούν οι ενέργειες που προβλέπεται για να αντιμετωπιστούν καιρικές συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν από το Σάββατο 14/02 στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.   

Σε πολλές περιπτώσεις οι τοπικές αρχές σε συνεννόηση με τους διοικητές των δομών, πραγματοποίησαν ρίψεις αλατιού, εκχιονισμό με ειδικά μηχανήματα, φρόντισαν να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι προς και από τις δομές, όπως και μέσα στις δομές, να μην παγώσουν οι σωλήνες ύδρευσης και διακοπεί το τρεχούμενο νερό, να μεταφερθούν οι πιο ευάλωτοι κ.α.    

Υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε οποιοδήποτε πρόβλημα αναφερόταν, όπως προβλήματα στις οδικές μεταφορές, θέρμανση κ.α. Για παράδειγμα, η διακοπή ηλεκτροδότησης στην παλιά δομή της Μαλακάσας, αποκαταστάθηκε χθες βράδυ, όταν  αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα που υπήρχε στην ευρύτερη περιοχή. Χρειάστηκε να μεταφερθεί ένας αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων από τη Μαλακάσα σε άλλες δομές φιλοξενίας, τα οποία θα επιστρέψουν στη δομή το πιθανότερο αύριο.   

Στον Ελαιώνα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προληπτικά είχαν εγκαίρως προγραμματίσει τη μεταφορά σε κοντέινερ των περίπου 400 αναγνωρισμένων προσφύγων που πιθανόν να αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το ψύχος καθώς διέμεναν σε αυτοσχέδιες σκηνές.  Όσοι ζήτησαν να μεταφερθούν, φιλοξενήθηκαν σε κοινόχρηστα κοντέινερ με θέρμανση, εντός της δομήςμε τους πιο ευάλωτους, περίπου 50, να μεταφέρονται σε θερμαινόμενη αίθουσα στο Ρουφ, μετά και από την ευγενική παραχώρηση του χώρου από τον δήμαρχο Αθηναίων.  

Αυτή τη στιγμή, στις δομές φιλοξενίες της Νοτίου Ελλάδας, έχει αναφερθεί  ένα περιστατικό με ένα δέντρο που έχει πέσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Οι εργασίες αποκατάστασης είναι σε εξέλιξη.  Στην Βόρεια Ελλάδα όλες οι δομές λειτουργούν χωρίς αναφερόμενα προβλήματα.  

Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και με συντονισμένες ενέργειες, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.    

Παραμένουμε σε επιφυλακή  για όσο διάστημα χρειαστεί. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.