ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ  ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ BRAND ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσκάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού στην παρουσίαση της μελέτης διαμόρφωσης και προβολής της Χίου σε ανταγωνιστικό brand γαστρονομικού τουρισμού με διεθνή εμβέλεια, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Χίου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον μελετητή, κ. Δημοσθένη Μπρούσαλη, ο οποίος ανέλυσε τα έως τώρα συμπεράσματα της μελέτης. Αναλυτικότερα αναφέρθηκε στα εξής:

– Διεθνείς Τάσεις και Κριτήρια επιλογής επισκέπτη

– Εμπλεκόμενοι, Συνταγές και Πρώτες ύλες

– Όραμα, Αποστολή και Υπόσχεση Μάρκας

– Positioning και Βασικές Αρχές

– Κοινά – στόχος

– Κεντρικό Αφήγημα (Story telling)

Στο κεντρικό αφήγημα παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη μοναδική φυσιογνωμία της Χιώτικης κουζίνας, όπως αυτή διαμορφώθηκε σε συνάρτηση με την ιστορία του τόπου και εξήγησε ότι πάνω σε αυτό θα στηριχθεί όλο το εγχείρημα. Στη συνέχεια έθεσε υπόψη των συμμετεχόντων τα προτεινόμενα ονόματα για τη νέα μάρκα γαστρονομικού τουρισμού της Χίου (brand names), καθώς και τα προτεινόμενα βασικά μηνύματα (baseline), τα οποία θα τεθούν άμεσα σε δημόσια διαβούλευση προς επιλογή των επικρατέστερων αντίστοιχα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Β.Α. κ. Νίκος Νύκτας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι : “Eίναι πολύ σημαντικό για την Π.Β.Α. να  προχωρήσει αυτό το project ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας με τη συμμετοχή και την αποδοχή όλων των εμπλεκόμενων επαγγελματιών, γιατί μόνο τότε μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο μας και φυσικά εφόσον εφαρμοστούν με συνέπεια και εντιμότητα όσα συναποφασίσουμε”.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου CHIOS CHANDRIS, που παραχωρήθηκε γι’ αυτό το σκοπό με ευγενική χορηγία της επιχείρησης. Παρευρέθηκαν αρκετοί επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων, καθώς επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Π.Β.Α. κ. Λεωνίδας Αθηνάδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Βεργίνας και ο υπεύθυνος γαστρονομίας του Φορέα Τουρισμού Χίου κ. Γιώργος Πάσσας,  οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.