Εντυπωσιακό το έθιμο του ρουκετοπόλεμου – Να βάλει πλάτη ο ΣΥΡΙΖΑ στο μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

 

 

Για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στον Βροντάδο τη Χίου, αλλά και το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, μίλησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, και βουλευτής της Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

 

Αναφερόμενος για το παραδοσιακό έθιμο του ρουκετοπόλεμου στη Χίο, που γίνεται κάθε χρόνο, το Μεγάλο Σάββατο στο Βροντάδο, είπε πως ο Δήμος Χίου, βάζει προστατευτικά προκειμένου να μην γίνονται ζημιές από το έθιμο που μετρά ήδη πολλές δεκαετίες. «Τέθηκε ένα θέμα πριν χρόνια να περιοριστεί γιατί κάποια στιγμή είχε ξεφύγει σε όγκο, νομίζω οι ίδιοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το έθιμο το έχουν μαζέψει και τα προβλήματα είναι πολύ περιορισμένα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης κάλεσε του δημοσιογράφους να επισκεφτούν το νησί, ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του καθώς όπως είπε υπάρχει πιθανότητα να μην βρουν διαθεσιμότητα γιατί το νησί είναι γεμάτο ενόψει Πάσχα. «Το έθιμο του ρουκετοπόλεμου ξεκινά στα μεσάνυχτα και διαρκεί περίπου μία με μιάμιση ώρα, οι εικόνες είναι μαγευτικές και έρχονται συνεργεία από όλο τον κόσμο συνολικά για να το καλύψουν», είπε.

 

Μιλώντας για τη νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη προκειμένου να μην κατέλθει στις εκλογές, ο κ. Μηταράκης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να «βάλει πλάτη». Σήμερα είναι το δίλημμα, θα βάλει πλάτη ο ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεύσει τη Δημοκρατία», διερωτήθηκε ο κ. Μηταράκης, αναφερόμενος στην σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.

 

Συγκεκριμένα μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» το πρωί της Τρίτης, ο κ. Μηταράκης, ξεκαθάρισε πως σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν πρέπει «να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος» επισημαίνοντας ότι «μία τέτοια εγκληματική οργάνωση είναι απειλή για τη Δημοκρατία και θα πρέπει να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία».

 

Όπως είπε δε ο κ. Μηταράκης τόνισε πως η κυβέρνηση έκρινε πως θα πρέπει μία τόσο σημαντική απόφαση δεν θα πρέπει να λαμβάνεται από ένα άτομο και ο Άρειος Πάγος να αποφασίσει σε διευρυμένη σύνθεση.

 

Απαντώντας δε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο κ. Μηταράκης είπε πως «κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορηθεί ότι θέλει να γίνει αρεστός στα αντισυστημικά κοινά», ενώ τόνισε πως «επί ΝΔ συνελήφθη η εγκληματική οργάνωση, επί ΝΔ καταδικάστηκε», λέγοντας δε πως επί ΣΥΡΙΖΑ «δεν έβρισκαν αίθουσα να τους δικάσουν»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.