Εντός εξαμήνου η αποκατάσταση της λειτουργικότητας δεξαμενών και αντλιοστασίων στα Ψαρά

 

Ένα σημαντικό έργο ύδρευσης που αφορά την «Αναβάθμιση Δεξαμενών και Αντλιοστασίων Ύδρευσης Ψαρών» βαίνει σε φάση υλοποίησης, μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου μεταξύ της ΜΟΔ ΑΕ, του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών και της αναδόχου εταιρείας που είναι η «Κοινοπραξία Ε. Ζενιώδης – Σ. Μενδώνης».

Το έργο έχει συμβατικό προϋπολογισμό 296.943,67 ευρώ άνευ Φ.Π.Α και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αποτελώντας τμήμα του ευρύτερου έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση δεξαμενών και αντλιοστασίων ύδρευσης Ψαρών- Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας – Ενεργειακή υποστήριξη υδρευτικού συστήματος» με συνολικό προϋπολογισμό 724.633,51 ευρώ.

Οι υπογραφές έπεσαν στις 9 Μαρτίου 2023 και σύμφωνα με το έργο θα πραγματοποιηθούν, εντός εξαμήνου, εργασίες αποκατάστασης της λειτουργικότητας των πέντε δεξαμενών και των τριών αντλιοστασίων του δικτύου ύδρευσης του οικισμού μας.

Ειδικότερα όσον αφορά στις δεξαμενές περιλαμβάνεται η εφαρμογή υδροβολής για τον εσωτερικό καθαρισμό τους, η αποκατάσταση των επιφανειών σκυροδέματος, η στεγανοποίηση των εσωτερικών επιφανειών και η συντήρηση των εξωτερικών, η εγκατάσταση διάταξης μέτρησης στάθμης, η κατασκευή εγκατάστασης καθαρισμού του νερού και τέλος ο καθαρισμός η περίφραξη και ο ηλεκτροφωτισμός του περιβάλλοντος χώρου.

Όσον αφορά στα αντλιοστάσια περιλαμβάνεται η βαφή και η αντικατάσταση των μεταλλικών κουφωμάτων των οικίσκων τους, η αντικατάσταση αντλιών και του συστήματος χλωρίωσης, η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας και Η/Ζ σε κάθε αντλιοστάσιο καθώς και ορισμένες μικρότερες εργασίες.

«Επενδύουμε με συνέπεια σε έργα υποδομής, όπως τα έργα ύδρευσης που αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης του τόπου μας αλλά και την εξασφάλιση την ποιοτικότερης και πιο βιώσιμης καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων μας. Το νερό αποτελεί το βασικότερο αγαθό και το νησί μας στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί στην υδροδότησή του, κάνοντας μας να εφευρίσκουμε λύσεις που θα είναι μόνιμες και όχι παροδικές», τόνισε ο Δήμαρχος.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.