Εξιχνιάστηκαν (4) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οχήματα στη Χίο

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα – αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και της πρόκλησης φθορών

 

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, φακός, γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οχήματα (-3- τετελεσμένες και -1- σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν κατά τον τελευταίο μήνα, στη Χίο.

Συνελήφθησαν, σήμερα (14-12-2022) στη Χίο, δύο (2) άτομα – αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς σε δημοτική οδό στη Χίο σήμερα το πρωί, τη στιγμή που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από ανασφάλιστο σταθμευμένο όχημα.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, δύο (2) κατσαβίδια, φακός, γάντια, κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό σε κέρματα.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, οι προαναφερόμενοι δράστες ενεργώντας από κοινού και βραδινές κυρίως ώρες, αφαίρεσαν από τρία (3) ακόμη οχήματα, είτε διαρρηγνύοντας τα, είτε εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν ήταν κλειδωμένα, κατά περίπτωση, τσάντα με διάφορα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό συνολικά των -380- ευρώ, ενώ προκάλεσαν σε δύο (2) από αυτά και φθορές ύψους -700- ευρώ περίπου.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών σε συναφείς πράξεις.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.