ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ  ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ «ΒΙΟΣ» ΣΤHN XIO

 

Στις 19 Δεκεμβρίου 2021 στην Χίο θα βρίσκονται  Έλληνες και Ρώσοι καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης για την Εορταστική  Χριστουγεννιάτικη εκδηλώση  – αφιέρωμα  στο επετειακό έτος ιστορίας Ελλάδος-Ρωσίας  και στα 30 χρόνια από την ίδρυση της  βραβευμένης Ορχήστρας δωματίου «ΒΙΟΣ» Αθηνών.

Στο πρόγραμμα της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας είναι έργα των Vivaldi, Manfredini,  Mozart, Frolov, Anderson, Gruber, Θεοδωράκη σε εκτέλεση από 15 διακεκριμένων   σολίστ βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου, πιάνου και  φωνής σοπράνο.  

Η Ορχήστρα Δωματίου «ΒΙΟΣ» ιδρύθηκε το 1991 και αποτελείται από νέους ταλαντούχους Έλληνες και Ρώσους μουσικούς, περισσότεροι εκ των οποίων έχουν διακριθεί σε μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα, Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Τουρκία. Καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της ορχήστρας είναι ο σολίστ βιολιού/βιόλας Αλέξανδρος Χαλάψης. Η ορχήστρα κατέχει πλούσιο ρεπερτόριο, με έργα από την εποχή Baroque έως και τη σύγχρονη εποχή και έχει παρουσιάσει έργα Ελλήνων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Απέσπασε βραβεία στους  Διεθνείς  Μουσικούς  Διαγωνισμούς  Ορχηστρικής Τέχνης στη Μόσχα (Ρωσία) και στα φεστιβάλ Πράγας (Τσεχία), Λισσαβόνας (Πορτογαλία), Κρεμόνας (Ιταλία), Μίσκολτς (Ουγγαρία).

Οι εκδηλώσεις  της Ορχήστρας Δωματίου «Βίος» γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και  θερμή αποδοχή του κοινού στην Ελλάδα, το οποίο εκτίμησε ιδιαίτερα το υψηλό  επίπεδο των μουσικών της.

Η συναυλία γίνεται μετά από πρόσκληση του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και  προς ανάπτυξη νέων  πρωτοβουλιών με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΚΕΔΡΟΣ  ΣΥΝ» η οποία είναι ενεργός  φορέας για την προώθηση των πολιτισμικών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας  και την ανάδειξη των Ελλήνων καλλιτεχνών σε  παγκόσμιο επίπεδο.

Διοργανώνοντας κάθε χρόνο  Διεθνές  Φεστιβάλ κλασικής μουσικής και master classes στην Ελλάδα το καλοκαίρι,  η εταιρία «Κέδρος Συν»  επιθυμεί  να εντάξει και την Χίο στον χάρτη του Φεστιβάλ τα επόμενα χρόνια στερεώνοντας ακόμα πιο πολύ την καλλιτεχνική συνεργασία της Ρωσίας με το ιδιαίτερο ιστορικό νησί της Ελλάδος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.