Επέκταση του Market pass μέχρι το τέλος του 2023 εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ – οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ και αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε θα επεκταθεί το πρόγραμμα, πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους αφού οι τιμές των τροφίμων παρά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και με δεδομένο ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος.

Δικαιούχοι του Market pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας της που έχουν οριστεί.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα του Market Pass χρησιμοποιείται σε POS που διαθέτουν τα Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών.

 

Τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

-Ένα μονομελές νοικοκυριό θα λάβει 22 ευρώ

-Ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα θα πάρει 32 ευρώ

-Μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 32 ευρώ

-Μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 42 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 52 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 62 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 72 ευρώ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.