Επίδομα : Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ

Στα 800 ευρώ θα ανέλθει το επίδομα που θα δοθεί στους εργαζομένους που θα μπουν στο καθεστώς αναστολής εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο λόγω του lockdown.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας «οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων εργοδοτών ανά την επικράτεια που πλήττονται με βάση τη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, μπορούν να μπουν σε αναστολή.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα καταβληθεί αναλογικά με το διάστημα που μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής.

Το κόστος υπολογίζεται στα 675 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μέχρι και χθες που μπαίνουν σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν αντί για 534 ευρώ, 800 ευρώ υπολογιζόμενο αναλογικά με το διάστημα που μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής.

Επιπλέον θα γίνει και η κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων με πρόσθετο μέτρο που αγγίζει τα 215 εκατ. ευρώ».

Επίδομα 800 ευρω

Οι εργαζόμενοι που θα δηλωθούν σε αναστολή για ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν όλο το ποσό των 800 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης, στις γιορτές από 21 έως 31 Δεκεμβρίου.

Όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Έτσι, όσοι εργαζόμενοι από πληττόμενες επιχειρήσεις δηλωθούν σε αναστολή για 15 ημέρες εντός Νοεμβρίου θα λάβουν 400 ευρώ, ενώ όσοι δηλωθούν σε αναστολή για 20 ημέρες θα λάβουν 533,2 ευρώ κ.ο.κ.

Οι αναστολές Νοεμβρίου με ειδική αποζημίωση 800 ευρώ αφορούν αυστηρά μισθωτούς που έχουν προσληφθεί έως και τις 4 Νοεμβρίου.

Οι εργοδότες που πλήττονται μπορούν να θέσουν σε αναστολή ένα τμήμα ή ακόμη και το 100% των εργαζομένων τους. Το κράτος καλύπτει και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στο ύψος του ονομαστικού τους μισθού.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.