Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού  

 

Τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, τον Βουλευτή της Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Γιάννη Λοβέρδο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αγίων Αναργύρων-Καματερού Κωνσταντίνο Γκαβούνα.

 

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Δημαρχείο, όπου τα στελέχη του κόμματος είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα με τον οποίο συνομίλησαν για τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται ή έχουν ολοκληρωθεί στον Δήμο, όπως η έναρξη της ανάπλασης του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ, το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και την πρόοδο των ΚΔΑΠ, των σχολείων και των νηπιαγωγείων.

 

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως η σύμπραξη ΟΤΑ και Κυβέρνησης έχει δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές στον Δήμο, με εμβληματικά έργα να προχωρούν μέσα από γρήγορες διαδικασίες, όπως συμβαίνει με το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα τόνισε ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία όπως το ζήτημα των συγκοινωνιών.

Στην συνέχεια, ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, το οποίο πρόκειται να μετατραπεί, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, σε τεχνολογικό πάρκο. Η διαδικασία ανάπλασης του αμαξοστασίου ξεκινάει και θα δημιουργηθεί ένας χώρος ο οποίος θα διαθέτει χώρους πρασίνου και κτίρια τα οποία θα φιλοξενούν χώρους τεχνολογιών και hub όπου θα στεγάζονται νέες επιχειρήσεις.

 

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», όπου ο Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου ξενάγησε τον Γραμματέα και τα στελέχη του κόμματος στους χώρους του πάρκου. Εκτός από την πρόοδο που έγινε σε επίπεδο υποδομών, φύλαξης και προσβασιμότητας, το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί έναν βιότοπο στον οποίο μπορεί κανείς να συναντήσει δεκάδες είδη πουλιών.

 

Τελευταίος σταθμός των επισκέψεων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ήταν το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, το μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο παρέχονται υπηρεσίες αποκατάστασης σε ασθενείς μετά από διάφορες παθήσεις ή τραυματισμούς. Οι φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και τα ειδικά εργαστήρια βοηθούν τους ασθενείς να αναρρώσουν και να ανακτήσουν τις λειτουργικές τους δυνατότητες προκειμένου να μπορούν να αυτοσυντηρηθούν. Εκεί, ο Γραμματέας και τα στελέχη της ΝΔ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ιωάννη Ηλιόπουλο διοικητή του ΚΑΤ και τον Νίκο Ψαρρό υποδιοικητή του ΕΚΑ, καθώς και στελέχη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για τις ανάγκες του Κέντρου και το σημαντικότατο έργο που επιτελούν.

 

Τέλος, ο Γραμματέας της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δεκάδες πολίτες καθώς και μέλη της ΔΗΜΤΟ Αγίων Αναργύρων-Καματερού, της ΔΕΕΠ Β2 Δυτικού Τομέα και της ΟΝΝΕΔ σε μια συνάντηση που είχε μαζί τους.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε, αναφερόμενος στην παρουσία του στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού: «Σήμερα βρισκόμαστε σε έναν Δήμο στον οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση έδωσε κούφιες υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα. Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, όπως και οι περισσότερες περιοχές του Δυτικού Τομέα Αθηνών αδικήθηκαν στο παρελθόν. Αυτό όμως τα τρία τελευταία χρόνια χάρη στις κινήσεις και τη μεταρρυθμιστική πολιτική της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε. Έργα υποδομής παίρνουν σάρκα και οστά, πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας γίνονται πράξη μέσα σε πολύ λίγο χρόνο χάρη στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Στόχος των επισκέψεών μας είναι να ακούσουμε τα προβλήματα των κατοίκων κάθε περιοχής και να δούμε από κοντά την πρόοδο του Κυβερνητικού Έργου. Και το κυβερνητικό έργο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κεντρικής κρατικής διοίκησης, των ΟΤΑ και των κρατικών δομών και φορέων. Πίσω από όλους αυτούς τους οργανισμούς υπάρχουν άνθρωποι που καθημερινά κάνουν το δικό τους σημαντικό έργο. Τόσο άμεσες αλλαγές δεν έχουμε δει ξανά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα: το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», η ανάπλαση του αμαξοστασίου του ΟΣΕ, προσλήψεις στον τομέα της υγείας, ανάπλαση οδικών δικτύων, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Αυτό γίνεται γιατί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να προχωρά το προεκλογικό της πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα πρωτόγνωρες, παγκόσμιας εμβέλειας, κρίσεις. Όλα αυτά, όχι μόνο τα βλέπουμε καθημερινά γύρω μας, αλλά θέλουμε να τα γνωρίζουν όλοι οι πολίτες. Να γνωρίζουν την αλήθεια και να μας κρίνουν με βάση όλα όσα έχουμε κάνει».

 

Παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν ακόμη, ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Μένιος Κορομηλάς, ο Γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία Κώστας Λολίτσας, οι πολιτευτές της Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Μπάμπης Καραθάνος και Ράνια Σαγιάκου, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Εφοριακών Μπάμπης Καούκης, ο Αντιδήμαρχος Ασφάλειας Πολιτικής Προστασίας & Καθημερινότητας του Πολίτη Δημήτρης Βαβλαδέλης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας, Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ Άννα Καπνιά- Μπούνα, ο Αντιπρόεδρος Β2 ΔΕΕΠ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Μιχάλης Λεκάκος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ελευθερία Τοκατλίδη, ο πρόεδρος της κοινότητας Καματερού Κώστας Δρόσος, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής ΟΝΝΕΔ Γρηγόρης Μπεκατώρος και ο Γραμματέας της ΔΕΕΠ Β2 Δυτικού Τομέα Αλέξανδρος Φυντανίδης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.