Επίσκεψη του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, κ. Χρήστου Ροϊλού στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου – Ενισχύονται τα κέντρα υγείας με εξοπλισμό γιατρούς & νοσηλευτές

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου πραγματοποίησε στις 2 & 3 Ιουλίου 2020 ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, κ. Χρήστος Ροϊλός. Συνοδευόμενος από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου στις 2 Ιουλίου 2020 επισκέφθηκαν το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. κ. Μάρκο, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Μπουγδάνο, το Δήμαρχο, κ. Κάρμαντζη και την Τοπική Μονάδα Υγείας όπου συναντήθηκαν με το Διευθυντή, κ. Ταναϊνη, την Παθολόγο κα Μιχελάκη, και το Διευθυντή-Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Πυργίου, κ. Θεοδωρόπουλο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πυργίου και στη συνέχεια το Πολυδύναμο Ιατρείο Καρδαμύλων.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Φορείς του Γενικού Νοσοκομείου Χίου και επισκέφθηκε τα Τμήματα όπου ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τους εργαζομένους που καθημερινά προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις εν μέσω της πανδημίας Covid-19 διαβεβαιώνοντας το προσωπικό ότι προσπαθεί καθημερινά για τη μέγιστη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και την ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με κάθε μέσο ώστε να βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα.

Ο κ. Ροϊλός σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον τρόπο διαχείρισης των δειγμάτων για τον κορονοϊό λέγοντας ότι υπάρχει σύμβαση με εταιρεία που τα μεταφέρει  στην Αθήνα προκειμένου να υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα ενώ αναμένεται και η προμήθεια μηχανήματος από τον Δήμο Χίου για γρήγορα τεστ.

Ακόμα, ο κ. Ροϊλός επεσήμανε ότι τα άτομα που προσλήφθηκαν εν μέσω της πανδημίας θα συνεχίσουν να εργάζονται. «Τα κέντρα υγείας του νησιού θα ενισχυθούν τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό και δεν υπάρχει συζήτηση για το κλείσιμό τους. Θα προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό για να θωρακιστεί τόσο το Νοσοκομείο όσο και τα κέντρα υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κος Ροϊλός.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν στους δωρητές που υποστήριξαν το Νοσοκομείο της Χίου σε μια εποχή που ο πλανήτης μετρά τις πληγές του. Επίσης, πραγματοποίησε συνάντηση με το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας, κ. Βρουλή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.