ΕΠΑΛ: Το ζήτημα των ολιγομελών Τμημάτων

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε και πάλι θεατές του φαινομένου της αξιώσεως δημιουργίας ολιγομελών Τμημάτων  ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ του Νομού μας,  με το θεμιτό κατ’ αρχήν αιτιολογικό ότι σε αντίθετη περίπτωση οι μαθητές στερούνται  την καίρια για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία  δυνατότητα επιλογής του επαγγέλματος της προτιμήσεώς τους.

Επειδή το αυτό φαινόμενο το ζήσαμε και  πέρυσι και ικανοποιήθηκε, είναι καλό η Εκπαιδευτική Κοινότητα να δημοσιεύσει ονομαστικό κατάλογο των αποφοιτησάντων μαθητών τουλάχιστον του  παρελθόντος έτους -για να μην πούμε της τελευταίας πενταετίας-, στον οποίο να εμφαίνεται ποιοι και πόσοι  μαθητές αποφοιτώντας ακολούθησαν  την ειδικότητα την οποία με τόσο αγώνα κατά τη φοίτησή τους απαίτησαν και πέτυχαν.

Η δημοσίευση αυτή αποτελεί, νομίζουμε, αφ’ ενός την πλέον εύγλωττη δικαιολογία της προβαλλόμενης αξιώσεως,  και αφ’ ετέρου  υποχρέωση έναντι της κοινωνίας, η οποία επωμίζεται το τεράστιο οικονομικό βάρος λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων (ίσως κάποτε και με ένα μαθητή  -ο γράφων έζησε παλαιότερα και τέτοιο φαινόμενο) σε μία περίοδο δεινής για το κράτος μας  και τους πολίτες του οικονομικής συγκυρίας.

Κ.Ε.Φραγκομίχαλος

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.