Επανατοποθετούμε στον χάρτη τον λιμένα Μεστών 

Με πρωτοβουλία της ΣυμμαΧίας Αξιών συζήτηση για την αξιοποίηση του Λιμένα Μεστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο 

 

Στη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής στις 29 Μαρτίου  υπήρχε  το θέμα της μείωσης δύο δρομολογίων των πλοίων της γραμμής Μυτιλήνη-Χίος-Πειραιάς στο Λιμάνι της Χίου και αντικατάστασης τους προς το λιμάνι των Μεστών για τη θερινή περίοδο του 2022. Σκοπός είναι η επανατοποθέτηση στον χάρτη του Λιμένα των Μεστών, του μεγαλύτερου λιμανιού αυτή την στιγμή στο νησί μας. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι η πραγματική και ουσιαστική αξιοποίηση του Λιμένα των Μεστών θα επιφέρει αύξηση της επιβατικής κίνησης και παράλληλα  θα αποτελέσει την πρόβα generale για την περιβόητη πεζοδρόμηση του Λιμένα της Χίου τουλάχιστον τις δύο μέρες που τα πλοίο θα προσεγγίζει τα Μεστά . Παρότι επιχειρήθηκε από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου η αναβολή συζήτησης του θέματος, ώστε να παραστεί σε επόμενο συμβούλιο ο ίδιος ο δήμαρχος, ο εκπρόσωπος της ΣυμμαΧίας Αξιών, Αλέξης Γεωργούλης πρότεινε και πέτυχε την παραπομπή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι το θέμα παραπέμπεται στο ανώτατο όργανο του Δήμου, το οποίο θα κληθεί να τοποθετηθεί σχετικά. Για τη ΣυμμαΧία Αξιών, η αξιοποίηση της δυτικής πύλης του νησιού, ήταν και παραμένει προτεραιότητα και θεμελιώδες στοιχείο ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του νησιού μας, και σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει και η σχετική τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.