Επεισόδια κατά την άφιξη του βουλευτή Χίου Ν. Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Επεισόδια έξω από το Δημαρχείο της Χίου σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2020, κατά τη άφιξη του Υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, όπου συνεδρίαζε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις κινητοποιήσεις μετά τις προτάσεις της Κυβέρνησης για δημιουργία υπερδομής για πρόσφυγες- μετανάστες στο νησί και συγκεκριμένα, στο 15ο χλμ της Ε.Ο Χίου – Βολισσού.
Ενώ είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ομάδα ατόμων άρχισαν να αποδοκιμάζουν έντονα τον βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, κατά την άφιξή του, ενώ κάποιοι με την είσοδό του στο Δημαρχείο ξεκίνησαν να πετούν μπουκάλια με νερό και καφέδες.
Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο, προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των εξαγριωμένων κατοίκων στο Δημαρχείο. Στη συνέχεια κάποιος έσπασε το τζάμι της πόρτας χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, με αποτέλεσμα να σπάσει η εξωτερική πόρτα του Δημαρχείου. Προς στιγμή και προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου διεκόπη η διαδικασία του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το φως της ημέρας, 2 άτομα συνελήφθησαν για τα χθεσινά επεισόδια στο Δημαρχείο από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου. Σήμερα στη 12 το μεσημέρι, οι δυο συλληφθέντες Κ.Μ και Ι.Μ αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για τα αδικήματα βίας κατά υπαλλήλων και διατάραξης κοινής ειρήνης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.