Επιδείνωση του καιρού: Πού αναμένονται σήμερα βροχές και καταιγίδες

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα αν και αρχικά ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, από νωρίς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Το βράδυ, ο καιρός θα βελτιωθεί στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Αναλυτικά:

Μακεδονία-Θράκη
Ο καιρός θα είναι εενικά αίθριος, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες, που από αργά το βράδυ θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος
Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός αν και θα είναι γενικά αίθριος, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ωστόσο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια με καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονική
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα γύρω ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, από τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από τις μεσημβρινές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα στην Ήπειρο και πιθανώς στη βόρεια Εύβοια. Το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.