Επιλύεται το ζήτημα των προστίμων των τουριστικών πρακτόρων μέσω διάταξης νόμου

Διευθέτηση του ζητήματος των προστίμων που είχαν επιβληθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε τουριστικούς πράκτορες της Χίου (και άλλων περιοχών) επέρχεται με σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί σύντομα από την Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα, με την παράγραφο 4 του άρθρου 3 του νομοσχεδίου προτείνονται τροποποιήσεις στο άρθρο 30 του νόμου 4521/2014, το οποίο ρυθμίζει ως σήμερα το ζήτημα αυτό. Οι σημαντικότερες από τις τροποποιήσεις αυτές είναι οι εξής:

  • Η αρμοδιότητα για την επιβολή προστίμων όσον αφορά τις ναυτιλιακές εταιρείες μεταφέρεται από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Λιμενάρχη.
  • Διασαφηνίζεται σε ποια νομικά πρόσωπα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα, καθώς όπως τονίζεται επί λέξει στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου «παρατηρήθηκε η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σε νομικά ή φυσικά πρόσωπα που δεν είχαν νομική σχέση µε τους εμπλεκόμενους μεταφορείς».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.