Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου

 

 

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκπροσωπείται από 14 ερευνητές στον κατάλογο με τους επιστήμονες και επιστημόνισσες του 2021 με τις περισσότερες αναφορές των ερευνητικών τους εργασιών στον Κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση της «World’s Top 2% Scientists List», η οποία βασίζεται σε μια μελέτη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ΗΠΑ) και η οποία κατατάσσει τους επιστήμονες με τις περισσότερες αναφορές παγκοσμίως στους αντίστοιχους τομείς τους, σύμφωνα με το SCOPUS, την παγκόσμια και μεγαλύτερη βάση δεδομένων περιλήψεων και παραπομπών επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Καλύπτοντας συνολικά 22 τομείς και 176 επιστημονικούς κλάδους, ο κατάλογος αυτός, που δημοσιεύτηκε από τον εκδότη Elsevier, παρουσιάζει μια περιορισμένη επιλογή επιστημόνων και επιστημονισσών που θεωρούνται ενεργοί και των οποίων το έργο επιτάχυνε την πρόοδο στους τομείς τους, επηρεάζοντας επίσης την παραγωγικότητα της εργασίας άλλων ερευνητών και ερευνητριών. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw

 

Τα 14 ονόματα των μελών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2021, κατά σειρά κατάταξης είναι:

ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – Καθηγητής – Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών

ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – Καθηγητής – Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

ΣΤΑΣΙΝΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – Αναπληρωτής Καθηγητής – Τμήμα Περιβάλλοντος

ΠΕΤΑΝΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ – Καθηγήτρια – Τμήμα Γεωγραφίας

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Επίκουρη Καθηγήτρια – Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Επίκουρος Καθηγητής – Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

ΓΑΒΑΛΑΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ- Καθηγητής – Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων

ΚΑΡΥΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – Καθηγητής – Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- Αναπληρωτής Καθηγητής – Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Καθηγητής – Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

ΤΟΠΟΥΖΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Αναπληρωτής Καθηγητής – Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών

ΛΟΥΚΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ – Καθηγητής – Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – Καθηγητής – Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

ΒΛΑΧΟΥ ΑΚΡΙΒΗ – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια – Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

 

Η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, συγχαίρει και ευχαριστεί τους δεκατέσσερις συναδέλφους και συναδέλφισσες, καθώς και όλους τους άλλους αφοσιωμένους επιστήμονες, επιστημόνισσές μας για τα εντυπωσιακά επιτεύγματά τους στην έρευνα και την καινοτομία,  τα οποία αναμφίβολα μας γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια.

Για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο κατάλογος αυτός αντιπροσωπεύει μια αμερόληπτη πηγή στοιχείων από μια αξιόπιστη εξωτερική πηγή, σε αναφορά με την ποιότητα της έρευνας και της επιστημονικότητας που δημοσιεύεται από το Πανεπιστήμιο μας.

Η διάκριση αυτή πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη, κορυφαία επιστημονική και ερευνητική παραγωγή, η οποία, μαζί με την υψηλής ποιότητας διδασκαλία μας και την εκτεταμένη συμβολή μας στην κοινωνία, αναδεικνύουν το Πανεπιστήμιό μας σε ένα από τα καλύτερα και στη χώρα μας και διεθνώς.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.