Επιστολή στον Άδωνι για τις Εργατικές Κατοικίες

 

Για το θέμα των φθορών που έχουν υποστεί οι εργατικές κατοικίες στην περιοχή του Βαρβασίου λόγω της παλαιότητας τους ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης απέστειλε την κάτωθι επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας  και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη:

 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για λόγους ασφαλείας των κατοίκων και αφορά τα δέκα (10) συγκροτήματα Εργατικών Κατοικιών που το κάθε ένα αποτελείται από τέσσερις (4) ορόφους και βρίσκονται στην περιοχή Χριστός Βαρβασίου στην πόλη της Χίου. Οι εν λόγω κατοικίες είχαν δοθεί σε οικονομικά αδυνάτους συμπολίτες μας την δεκαετία του 1970.

Έχει διαπιστωθεί ότι όλες οι κατοικίες έχουν σημαντικά προβλήματα και φθορές τα οποία έχουν προκληθεί λόγω της παλαιότητας τους ενώ κρίνονται και ιδιαίτερα επικίνδυνες σε περίπτωση σεισμού.

Χρειάζεται να ληφθεί υπόψη ότι οι κάτοικοι αυτών των διαμερισμάτων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες συνεπώς είναι αδύνατον να επωμιστούν εκείνοι τις δαπάνες για τις εργασίες που θα απαιτηθούν για την συντήρηση τους προκειμένου οι κατοικίες να καταστούν ασφαλείς για την διαμονή τους ενώ παράλληλα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ενοικίαση άλλης κατοικίας.

Κατά την άποψη μας οι διαθέσιμες επιλογές είναι, είτε εκτεταμένες επισκευές για συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών, είτε κατεδάφιση, ανέγερση νέων και απόδοση τους στους ήδη κατόχους των κατοικιών με δαπάνες της πολιτείας που έχει υποχρέωση στο πλαίσιο στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση επί του θέματος για τα προαναφερόμενα που ταλανίζουν τις οικογένειες των διαμενόντων επί σειρά δεκαετιών.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.