Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Π. Βρουλή στον Υπ. Υγείας για την στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου

Επιστολή προς τον Υπ. Υγείας απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής ζητώντας την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου. Πιο αναλυτικά, αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας διότι το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες δυσάρεστων περιστατικών, όσο αφορά την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Χίο και το πρόβλημα στελέχωσής του, με αποτέλεσμα να θρηνούμε θύματα και να χάνουμε συνανθρώπους μας.

Πριν λίγους μήνες, χάσαμε συμπολίτη μας στη Βόρεια Χίο διότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, ένας ακόμα συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του χωρίς να του δοθεί η παραμικρή ελπίδα διάσωσής του με την έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς σε εκείνη τη βάρδια το μοναδικό με επάνδρωση ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κλήθηκε με διαφορά μισής ώρας να παρέμβει σε 3 περιστατικά.

Οι διασώστες ανάμεσα σε διαφορετικά περιστατικά πρέπει να κάνουν επιλογή για το που θα επέμβουν. Δικαίωμα στη ζωή έχουν όλοι κύριε Υπουργέ.

Είναι ντροπιαστικό σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδος να πεθαίνει άνθρωπος αβοήθητος γιατί  δεν υπάρχει διαθέσιμο  το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, με νέα απόφαση, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Χίου μεταφέρεται στη Λέσβο, για να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και το πρόβλημα της χρονοτριβής που θα φέρνει η συνεννόηση του απομακρυσμένου τηλεφωνικού κέντρου με τα πληρώματα της Χίου. Η απόφαση αυτή μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους και σας καλώ, με παρέμβαση σας, να σταματήσει αμέσως, διότι υποβαθμίζεται η περίθαλψη των κατοίκων  που αντίθετα χρίζει ενίσχυσης.

Εκπροσωπώντας το λαό της Χίου, σας καλώ από την θέση ευθύνης που κατέχετε, με τις άμεσες ενέργειές σας, όπως ανακληθεί η απόφαση για μεταφορά του τηλεφωνικού Κέντρου του ΕΚΑΒ,  καθώς επίσης να πραγματοποιηθεί άμεσα η στελέχωση και ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Χίο, προκειμένου να καλυφτούν, όπως ανέφερα παραπάνω, οι ανάγκες του νησιού μας και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων του.

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε το βάσιμο του αιτήματος μας και προσδοκούμε την θετική ανταπόκρισή σας.

 

     Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου 

 Παντελής Βρουλής   

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.