Επιστολή του Δημάρχου Χίου προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΚΑΒ για τα προβλήματα λειτουργίας ΕΚΑΒ

 

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σε συνεχεία της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε τον Δεκέμβριο 2021, επανέρχομαι για το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της στελέχωσης των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στη ν. Χίο.

Με το υφιστάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Χίο υπάρχει η δυνατότατα στελέχωσης ενός ασθενοφόρου οχήματος στην απογευματινή και νυκτερινή  βάρδια, με αποτέλεσμα όταν προκύπτει η ανάγκη εξυπηρέτησης επιπλέον του ενός περιστατικού και δεδομένου του οδικού δικτύου, να υπάρχουν καθυστερήσεις στις διακομιδές των περιστατικών, οι οποίες πολλές φορές ενέχουν κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται μετακίνηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ από τη ν. Χίο στη ν. Λέσβο, η οποία πιθανόν να επιφέρει επιπλέον καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των περιστατικών.

Κατόπιν των παραπάνω σας παρακαλώ να επανεξεταστούν:

α.   Η άμεση πρόσληψη προσωπικού για στελέχωση και δευτέρου ασθενοφόρου οχήματος όλο το 24ωρο. Μέχρι ολοκλήρωσης της διαδικασίας ο Δήμος Χίου προτίθεται να καλύψει τη στέγαση πληρωμάτων που είναι δυνατόν να διατεθούν από άλλη περιοχή στη ν. Χίο, εφόσον πραγματοποιηθεί ανάλογη τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

β.      Οι λόγοι που επιβάλλουν τη μετακίνηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ από τη ν. Χίο στη ν. Λέσβο και η παραμονή του στη Χίο.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Χίου

 Σταμάτης Κάρμαντζης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.