ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας σχετικά με το θέμα της λειψυδρίας του οικισμού των Χαλάνδρων, που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Παρόλο που έχουμε πολλές φορές ενημερώσει τηλεφωνικά τα αρμόδια πρόσωπα (πάρεδρο Τ.Δ. Χαλάνδρων και ΔΕΥΑΧ), καθώς επίσης και με επιστολές μας

-.            29/9/2016 που εκφράζαμε τους φόβους μας ότι ακόμα και να γίνει νέα δεξαμενή δεν θα λυνόταν το πρόβλημα (όπως και έγινε) και προτείναμε τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν (επισυνάπτεται αντίγραφο)

-.            8/8/2019 για την επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας για την ύδρευση (επισυνάπτεται αντίγραφο) τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.

Και δεν είναι μόνο ότι άλλοτε δεν υπάρχει καθόλου πίεση και άλλοτε δεν τρέχει σταγόνα νερό στις βρύσες μας, αλλά και η ποιότητα του νερού. Πόσο φυσιολογικό είναι άραγε να βρίσκουμε ποντίκια και ψόφια φίδια στα φρεάτια και στις δεξαμενές ύδρευσης του χωριού; Ακόμη και σε χημική ανάλυση του «πόσιμου» νερού που προέβη ιδιώτης προ τριετίας (7/8/2019) , το νερό χαρακτηρίστηκε ως «επισφαλές». (επισυνάπτεται αντίγραφο)

Άραγε μπορούμε να έχουμε αντίγραφο των δικών σας επίσημων αναλύσεων για την ίδια χρονική περίοδο?

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο εν έτει 2021, οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι να μην έχουν νερό, οικογένειες επισκεπτών να αποφεύγουν να έρθουν στο χωριό για λίγες μέρες (ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο) και ακόμα ομογενείς να διακόπτουν τις διακοπές τους, λόγω έλλειψης νερού!!!

Είναι απαράδεκτο να ανοίγουμε τις βρύσες μας και το νερό να μυρίζει έντονα βόθρο!!!

 

Είναι απαράδεκτο να μην έχει βρεθεί ακόμα μια μόνιμη και όχι πρόσκαιρη λύση στο ζήτημα που απασχολεί τόσο καιρό τους μονίμους κατ’ αρχήν κατοίκους οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα βορειόχωρα ζωντανά.

Είναι απαράδεκτο σ ένα χωριό όπως τα Χάλανδρα με 6 φυσικές πηγές (ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ, ΜΕΓΙΑΝΙΚΑ, ΤΟΥΔΙΑ και 3 στη θέση ΞΥΛΙΚΟΥ), να αναγκάζονται οι κάτοικοι τα τελευταία χρόνια να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά!!!!

Από πότε κύριοι έχει να γίνει σωστή συντήρηση (έλεγχος διαρροών σωληνώσεων, σφράγισμα κρυφών και ανεξέλεγκτων παροχών εντός και εκτός οικισμού, καθαρισμός δικτύου κ.λ.π) καθ΄ όλο το μήκος του δικτύου, από τις πηγές μέχρι τις δεξαμενές;

Πρόσφατα εντοπίστηκαν βλάβες στο δίκτυο λόγω φθαρμένων και σκουριασμένων σωλήνων (φωτογραφίες επισυνάπτονται)

Γιατί στα άλλα χωριά (ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ, ΕΓΡΗΓΟΡΟΣ, ΚΟΥΡΟΥΝΙΑ) απ’ ότι πληροφορούμαστε δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα? Τι φταίει? Και εκεί κήπους ποτίζουν και είναι και περισσότεροι οι μόνιμοι κάτοικοι.

Αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα ερημώσουν και τα Χάλανδρα όπως ερημώνουν και άλλα ξεχασμένα χωριά. Γιατί δεν υπάρχει καμία ευαισθητοποίηση τόσα χρόνια;

Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι δεν αναζητούμε πολιτικές αντιπαραθέσεις και προστριβές, ούτε εξαπολύουμε προσωπικές επιθέσεις, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το αυτονόητο.

Αναμένουμε τις ενέργειες των αρμοδίων και απαιτούμε πλέον την ΑΜΕΣΗ ενημέρωση μας για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων ,

 

ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΩΝ

 

ΜΑΛΛΑ ΑΝΝΑ ΜΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΜΑΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗ & ΕΥΓΕΝΙΑ MΑΛΛΑ ΑΝΝΑ

ΜΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΛΛΑΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ & ΕΥΓΕΝΙΑ

ΔΟΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΔΟΝΤΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΒΑΛΑΜΒΑΝΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ & ΒΑΛΑΜΒΑΝΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΔΟΝΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ & ΕΦΗ

ΚΑΖΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΙΩΑΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ & ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΩΣΤΑΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΤΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΣΤΑΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ & ΜΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΓΙΑΣΕΜΗ ΜΑΝΤΥ ΜΑΤΤΕ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΗΣ ΜΗΝΑΣ & ΑΝΝΑ

ΠΟΥΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ & ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΥΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΜΑΡΙΑ

ΚΑΖΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΖΑ ΜΗΝΑ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΚΑΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΡΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΕΒΕΛΑΚΗ ΑΝΝΑ ΡΕΒΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΡΒΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.