Η Ένωση Αθέων ζητεί να αφαιρεθεί η εικόνα της Παναγίας από το ΣτΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε σήμερα, από τον δικηγόρο της Ένωσης Αθέων, αίτημα να αφαιρεθούν αύριο τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες) από την δικαστική αίθουσα της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, όπου πρόκειται να συζητηθούν οι αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία και σχετικά θέματα.

Ειδικότερα, αύριο, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη, θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.), ενώ παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.