Η Αλβανία απορρίπτει το «τελεσίγραφο» του Ερντογάν

 

 

Η Αλβανία αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα Τίρανα, όπου ζήτησε μέτρα κατά των Γκιουλενιστών. 

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια δήλωσης στα ΜΜΕ από την έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος είπε ότι «δεν έχουμε χρέος» στον Ερντογάν και την ίδια την Τουρκία,γιατί μεταξύ φίλων και μεταξύ μιας αδελφικής φιλίας δεν υπάρχει χρέος».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Τίρανα στις 17 Ιανουαρίου, ο Ερντογάν ζήτησε απο το αλβανικό κράτος να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να πολεμήσει τους Γκιουλενιστές. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό ήταν «προϋπόθεση» φιλίας και εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών. Περιέγραψε επίσης το FETO ως «απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αλβανίας». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν κάνει αυτό το αίτημα. Τον περασμένο Ιανουάριο, όταν δέχθηκε τον Ράμα και το αλβανικό υπουργικό συμβούλιο στην Άγκυρα, έκανε το ίδιο. 

Η Αλβανία έχει αρνηθεί επίσημα να παραδώσει μέλη του κινήματος Γκιουλέν στις τουρκικές αρχές. 

Πηγήwww.ertnews.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.