Η αποτύπωση της αποσυμφόρησης της Χίου σε μια εικόνα

 

Μέσα σε λιγότερο από  ένα χρόνο, οι αιτούντες άσυλο που διαμένουν στο ΚΥΤ Χίου μειώθηκαν κατά 66%.

Παρά τις τεράστιες πιέσεις που δεχτήκαμε το 2019 από τις μεταναστευτικές ροές, η εικόνα του ΚΥΤ Χίου άλλαξε ριζικά τόσο γιατί οι ροές αυτές κατάφεραν να ελεγχθούν όσο και γιατί συνοδεύτηκαν και από την μείωση διαμενόντων.

Ειδικά για το διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 η εικόνα της αποσυμφόρησης του νησιού μας είναι ξεκάθαρη. Τον Απρίλιο του 2020 οι διαμένοντες ανέρχονταν σε 5.036, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 σε 2.377 άτομα, ένα ποσοστό μείωσης 53%. Ενώ αυτή τη στιγμή, κατά το τέλος Φεβρουαρίου, οι διαμένοντες είναι 1.694 άτομα με ένα ποσοστό μείωσης 29% σε ένα μόνο μήνα.

Στόχος του Βουλευτή Χίου και Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ήταν και παραμένει η αποσυμφόρηση των νησιών και η επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης αποφάσεων ασύλου.

Προχωρώντας με πράξεις και όχι με λόγια όπως αποδεικνύεται μέσα σε 10 μήνες έφυγαν περίπου  3342 αιτούντες ασύλου απαντώντας στη παραπληροφόρηση του κόσμου και στον λαϊκισμό.

Ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης δηλώνει πάντα κοντά στο Χιώτη, πάντα κοντά στις περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και στέκεται απέναντι στην ανυπόστατη πολιτική και την αδράνεια αυτών που την ασκούν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.