Η ΔΕΕΠ-ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ για το θέμα του ΕΚΑΒ στην Χίο

 

 

Αφού πλέον η Χίος αντιμετώπισε με επιτυχία το μεταναστευτικό, αυτό φαίνεται κάθε μέρα στη πόλη και στα χωριά, αφού όλα τα μεγάλα έργα προχωράνε, αυτό φαίνεται στα εργοτάξια, αφού η Χίος εξασφάλισε το νησιωτικό ΦΠΑ, αυτό φαίνεται στην τσέπη μας, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει την κριτική του μονοθεματικά στο Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο λοιπόν, αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία, καθώς υπερδιπλασίασε τα ενεργά κρεβάτια ΜΕΘ από 3 σε 7, δημιουργώντας ειδική πτέρυγα για Covid. Λειτούργησε επίσης 29 κλίνες, για την αντιμετώπιση περιστατικών COVID. Αύξησε δε το επικουρικό προσωπικό του νοσοκομείου, με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, κατά περίπου 44 άτομα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ήδη ανακοινώθηκαν προσλήψεις 5 ιατρών και αναμένονται άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού.

Ως προς το ΕΚΑΒ, θέμα έχει προκύψει καθώς 7 διασώστες έχουν τεθεί, για διάφορους λόγους εκτός απογευματινών και βραδινών υπηρεσιών.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά το έτος 2019 οι μονές βάρδιες ήταν: α) 9 για τον μήνα Ιανουάριο β) 13 για τον μήνα Φεβρουάριο γ) 20 για τον μήνα Μάρτιο δ) 4 για τον μήνα Απρίλιο ε) 20 για τον μήνα Μάιο και στ) 29 για τον μήνα Ιούνιο. Όπως φαίνεται κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη!

Η Κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις, ήδη οδηγός έχει αναλάβει εργασία στη Βολισσό καθώς και 3 πιστοποιημένοι διασώστες,απόφοιτοι της σχολής ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου για να εξυπηρετήσουμε, μαζί με ιδιωτικό ασθενοφόρο που διατέθηκε προσωρινά από δωρεές, τις δευτερογενείς διακομιδές, τα εξιτήρια, τις χρόνιες εξετάσεις, την στήριξη των νεφροπαθών.

Ήδη 23 περιστατικά έχουν εξυπηρετηθεί με τα επιπλέον μέσα, αποσυμφορώντας το ΕΚΑΒ για επείγοντα περιστατικά.

Μόνιμες και επικουρικές προσλήψεις στο ΕΚΑΒ έχουν συμφωνηθεί και αναμένονται άμεσα σχετικές προκηρύξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει φόβο στους Χιώτες, η πραγματικότητα όμως είναι ότι το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται με επιτυχία στην αποστολή του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.