Η Δημοτική Αρχή Χίου για τις “Συνασπισμένες Αντιπολιτεύσεις” : “Δεν αντέχουν τον διάλογο, δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα και θέσεις γι΄αυτό και απέχουν…”

Η θεμελιώδης λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ( ΔΣ ) Χίου είναι, ο εκάστοτε εκλεγμένος Δήμαρχος να έχει την πλειοψηφία των 3/5 των μελών ( 25 ) και οι λοιπές παρατάξεις τα 2/5 ( 16 ). Το ΔΣ λαμβάνει τις αποφάσεις και ο Δήμαρχος τις εκτελεί.

 

Την Δημοτική θητεία που διανύουμε 2019-2023 λόγω της απλής αναλογικής συμβαίνει το αντίθετο.

 

Οι συνδυασμοί της μειοψηφίας είναι η πλειοψηφία στο ΔΣ.

 

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση για πρώτη φορά στην ιστορία του ΔΣ Χίου εσκεμμένα, συγκροτημένα και συντονισμένα οι έξι παρατάξεις ΑΠΕΙΧΑΝ από την συνεδρίαση της 30/8/2021 με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία για να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

 

Ο Δήμος Χίου και τα προβλήματα των δημοτών δεν έχουν καμία αξία για τους απέχοντες εκλεγμένους εκπροσώπους του.

 

Ευθυγραμμίστηκαν άψογα οι εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογικοπολιτικές απόψεις των έξι παρατάξεων, για να τορπιλίσουν και να αμαυρώσουν την Δημοκρατική λειτουργία ενός Λαϊκού θεσμού γράφοντας με μελανά γράμματα ιστορία για το ΔΣ του Δήμου Χίου.

 

Δεν αντέχουν τον διάλογο, δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα και θέσεις για να παραστούν στη συνεδρίαση του ΔΣ και εκμεταλλεύονται την αριθμητική τους υπεροχή ματαιώνοντας την συνεδρίαση.

 

Οι δημότες μπορούν πλέον να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

 

Η πολιτική αυτή στάση των παρατάξεων της μειοψηφίας είναι ντροπιαστική για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιζήμια για τους δημότες του Δήμου Χίου και επικίνδυνη για τον τόπο μας.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.