Η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου εικόνα της σημερινής Κυβέρνησης και των προηγούμενων

Η απαράδεκτη εικόνα υποβάθμισης που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο Χίου, πρωτίστως βαρύνει τη δημοτική αρχή που από την πρώτη στιγμή τη χαρακτήριζε και τη χαρακτηρίζει η αντιδημοκρατικότητα , ο νεποτισμός η αλαζονεία και η ενός ανδρός αρχή.

Αν σε αυτά προστεθούν η αδιαφάνεια , τα ψεύδη , ο διαχωρισμός των δημοτών σε δικούς μας και εχθρούς γίνεται αντιληπτό το εκρηκτικό μείγμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε φορά στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε όλα αυτά όμως δεν είναι μόνη η δημοτική αρχή! Δίπλα της  είναι το  άθλιο νομοθετικό οπλοστάσιο της ΝΔ, που κατήργησε επί της ουσίας την κουτσουρεμένη απλή αναλογική και μετέτρεψε σε γλάστρα τις αντιπολιτεύσεις, αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο των κομμάτων που κυβέρνησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τους νόμους Καποδίστριας, Κλεισθένης και Καλλικράτης , που έχουν μετατρέψει τους δήμους σε ανώνυμες εταιρείες, με απευθείας αναθέσεις ,με δεκάδες είδη συμβάσεων των εργαζομένων , με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και «νόμιμη» διαπλοκή με τον ιδιωτικό τομέα, με πλήρη απαξίωση των τοπικών συμβουλίων, για αυτό και κάθε φορά με πολιτικό θράσος η δημοτική  αρχή, μας παροτρύνει «να πάμε στον εισαγγελέα».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο τη δημοτική αρχή και καλούμε το Χιώτικο λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του, να τιμωρήσει στην κάλπη  των βουλευτικών  εκλογών και την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα ηθικούς αυτουργούς αυτής της  κατάντιας , αλλά και στις τοπικές εκλογές τη δημοτική αρχή , υπερψηφίζοντας παντού το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.