Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στις Οινούσσες

Με κατάνυξη και ευλάβεια τίμησε και φέτος η εκπαιδευτική κοινότητα στις Οινούσσες την μνήμη των Τριών Ιεραρχών Μεγ. Βασιλείου, Γρηγορίου Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου με διήμερες θρησκευτικές και σχολικές εορτές και εκδηλώσεις.

Την παραμονή 29 Ιανουαρίου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα εκπαιδευτήρια οι καθιερωμένες σχολικές εορτές, που προετοίμασαν οι μαθητές υπό τις οδηγίες των εκπαιδευτικών.

Εν συνεχεία κατά το γεύμα πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Οικοτροφείο Οινουσσών η κοπή της αγιοβασιλόπιττας στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος του ΣΦΟ κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο οποίος είναι Γραμματέας του Συνδέσμου Ναυτιλίας και Παιδείας. Ευχήθηκε στους οικοτρόφους μια δημιουργική και καρποφόρα Χρονιά και τους συνεχάρη για τις επιδόσεις τους προτρέποντας για πιο παραγωγική μελέτη.

Ανήμερα της Εορτής τελέστηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Καραβά η κατανυκτική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου, στο μέσο του οποίου είχε ευπρεπιστεί η μεγάλη Εικόνα των Τριών Ιεραρχών. Για το συμβολισμό, τα μηνύματα και τα διδάγματα των Οικουμενικών Διδασκάλων μίλησε ο θεολόγος κ. Νικόλαος Κώσταλος. Απευθυνόμενος στους μαθητές είπε χαρακτηριστικά: «Να συμμετέχετε στο τραπέζι της ζωής αλλά όχι στο ξέφρενο συμπόσιο. Κρατήστε μόνο οτιδήποτε καλό και χρήσιμο. Μιμηθείτε το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών και αγαπήστε τα Ελληνικά γράμματα».

Εκκλησιάστηκαν μαθητές όλων των βαθμίδων με τους εκπαιδευτικούς , καθώς και ο Διοικητής της ΑΕΝ κ. Παντελής Βατούσης με ευάριθμη αντιπροσωπεία σπουδαστών της Σχολής. Μετά την απόλυση ο Πρόεδρος του ΣΦΟ συναντήθηκε με τους σπουδαστές και αντάλλαξαν ευχές, ενώ προσφέρθηκε κέρασμα στον Ναυτικό Όμιλο.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΣΦΟ παρέθεσε γεύμα εκ μέρους του Συλλόγου προς τιμήν της εκπαιδευτικής κοινότητας στο εστιατόριο «Πατερόνησο». Την εορταστική τράπεζα τίμησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και ο κ. Γ. Δανιήλ τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για το έργο τους, ενώ είχε την ευκαιρία ν’ ανταλλάξει απόψεις και να έχει πλήρη ενημέρωση για τα σοβαρά προβλήματα, που έχουν ανακύψει σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπ. Παιδείας να καταργήσει τη διπλή μοριοδότηση των αναπληρωτών καθηγητών στα δυσπρόσιτα σχολεία, μεταξύ αυτών και των Οινουσσών.

Ο επικεφαλής του ΣΦΟ διαβεβαίωσε για την στήριξή του στο σοβαρό αυτό ζήτημα, το οποίο ουσιαστικά καταργεί τα κίνητρα για να υπηρετήσουν στο νησί μας από το επόμενο φθινόπωρο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Προς το σκοπό αυτό απέστειλε επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο και εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα, που θα σταλεί στον Υπουργό Παιδείας και στα κόμματα. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων με την εκπαίδευση τοπικών φορέων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.