Η ΕΣΠΕΧΙ για την θυσία του Υποσμηναγού Στυλιανού Παναγυφτόπουλου

Έχουν περάσει 28 χρόνια απ΄ την ημέρα της αυτοθυσίας του Υποσμηναγού Στυλιανού Παναγυφτόπουλου.

Ο ηρωικός υποσμηναγός υπηρετούσε στην 342 Μοίρα Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης. Στις 7 Νοεμβρίου 1994, το αεροσκάφος του (Mirage F-1CG) στην διάρκεια ασκήσεως πάνω από το αεροδρόμιο της Χίου, το αεροσκάφος Mirage F-1CG, παρουσίασε βλάβη.

Ο Στυλιανός Παναγυφτόπουλος, την κρίσιμη στιγμή και ενώ το αεροσκάφος του έπεφτε προς το κέντρο της πόλης, αντί να εγκαταλείψει το αεροσκάφος κάνοντας χρήση του αυτόματου συστήματος εκτόξευσης πιλότου, προτίμησε να το καταρρίψει λίγα μέτρα μακρύτερα από τη στεριά και συγκεκριμένα λίγο πριν τις εκβολές του ποταμού Παρθένη, σώζοντας τις ζωές δεκάδων συμπολιτών μας και θυσιάζοντας τη δική του.

Με τη θυσία όμως της ζωής του, ο Υποσμηναγός Στυλιανός Παναγυφτόπουλος απέδειξε ότι οι Έλληνες Ιπτάμενοι διαθέτουν τόσο την αποφασιστικότητα όσο και την αυταπάρνηση να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας και γενικότερα την ασφάλεια των πολιτών.

Η θυσία του αποτελεί παράλληλα πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές, οι οποίες έχουν ανάγκη από πρότυπα που αναδεικνύουν υψηλό φρόνημα, αίσθηση καθήκοντος, πίστη στην αποστολή και αυταπάρνηση.

Τιμάμε τον ήρωα Υποσμηναγό Στυλιανό Παναγυφτόπουλο ο οποίος θυσιάζοντας τη δική του ζωή έσωσε τις ζωές δεκάδων συμπολιτών μας. Του δίνουμε την υπόσχεση ότι δε θα ξεχαστεί αλλά θα υμνείται  και θα τιμάται.

                                        Αθάνατος

    -Ο-
    Πρόεδρος
 

 

   
    Κουτσουράδης Νικόλαος
    ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ)
    6975593281

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.