Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου​ μας προσκαλεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία για τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης
Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, 6 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως της πανσελήνου. Το Βυζαντινό Μουσείο στην πλατεία της πόλης (Μετζητιέ Τζαμί), το Παλάτι Ιουστινιάνι και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο της Χίου, ο Πύργος Πιτυούς και ο αρχαιολογικός χώρος Εμπορειού θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος στο «Αρχοντίκι» Ψαρών θα φιλοξενήσει συναυλία έντεχνης μουσικής τις ώρες 21:00 έως 23:00.

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε
αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Σας προσκαλούμε λοιπόν την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στους αρχαιολογικούς μας χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία μας, την πιο φεγγερή νύχτα του φετινού καλοκαιριού.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου​

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.